Len kompromisné riešenia dokážu podľa Ružičku prekonať výzvy, ktorým čelí Európska únia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Pellegrini, František Ružička
Premiér SR Peter Pellegrini (vľavo) a štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR František Ružička (vpravo) Foto: SITA/ÚV SR

Len spoločné kompromisné riešenia nám pomôžu prekonať výzvy, ktorým EÚ čelí, povedal štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR František Ružička po pracovnej návšteve v Ríme a vo Vatikáne, ktorú absolvoval 5. júla.

Ako agentúru SITA informoval tlačový odbor ministerstva zahraničia, predmetom rokovania so štátnym tajomníkom Úradu vlády Talianskej republiky pre európske záležitosti Lucianom Caracciolom boli bilaterálne otázky a európske záležitosti.

Investícia do ďalšieho rozvoja

Štátni tajomníci spoločne prediskutovali aktuálne témy EÚ s osobitným dôrazom na bezprostredné výzvy aj v kontexte nedávnych nominácií na najvyššie posty v európskych inštitúciách.

„Úzka prepojenosť našich ekonomík v rámci jednotného európskeho trhu nás predurčuje a zaväzuje k prehĺbeniu vzájomného dialógu a ďalšiemu rozvoju spolupráce,” priblížil Ružička.

Ako sa ďalej píše v stanovisku, vzťahy medzi Slovenskou republikou a Talianskou republikou sú už tradične mimoriadne intenzívne a krajiny majú eminentný záujem investovať do ich ďalšieho rozvoja.

Viera v životoch mladých ľudí

Odhodlanie SR potvrdzuje aj pripravovaný kalendár návštev našich najvyšších ústavných činiteľov v Ríme, ktorý bol predmetom rozhovoru štátneho tajomníka slovenského rezortu diplomacie so šéfom štátneho protokolu Talianskej republiky Inigom Lambertinim.

Vo Vatikáne sa Ružička stretol s bývalým apoštolským nunciom na Slovensku Mons. Mariom Giordanom. V deň slovenského štátneho sviatku svätých Cyrila a Metoda si pripomenuli význam viery v životoch mnohých ľudí a s tým súvisiacu dôležitosť úprimného a konštruktívneho dialógu medzi Svätou Stolicou a Slovenskou republikou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe František Ružička
Firmy a inštitúcie EU Európska úniaMZVEZ Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR