Video: Muž sa vyšplhal na mrakodrap v Londýne, zrejme nepoužil laná ani prísavky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
The Shard, mrakodrap, Londýn
Na londýnsky mrakodrap The Shard, ktorý je jednou z najvyšších budov v Európe, v pondelok ráno vyliezol muž. Podľa záberov okoloidúcich tak podľa všetkého spravil bez lán alebo prísaviek. Reprofoto: www.youtube.com

Na londýnsky mrakodrap The Shard, ktorý je jednou z najvyšších budov v Európe, v pondelok ráno vyliezol muž. Podľa záberov okoloidúcich tak podľa všetkého spravil bez lán alebo prísaviek. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

O muža sa postarali záchranári

Metropolitná polícia na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter oznámila, že k 310 metrov vysokému mrakodrapu vyslali policajtov o 5:15 miestneho času (6:15 stredoeurópskeho letného času) po tom, ako dostali o mužovi viacero hlásení.

Po jeho výstupe sa s ním zhovárali, ale nezatkli ho. O muža sa postarala aj záchranná služba.

Na mrakodrap sa vyšplhal aj YouTuber

Na The Shard už v roku 2013 vyšplhali aktivisti mimovládnej organizácie Greenpeace, ktorí takto protestovali proti ťažbe ropy v Arktíde. V roku 2017 zase z vyhliadkovej platformy na mrakodrape vyliezol na jeho vrchol YouTuber CassOnline.

Vlani vyšší súd vydal pre The Shard zákaz, ktorý má zabrániť francúzskemu dobrodruhovi Alainovi Robertovi, známemu aj ako francúzsky Spiderman, v jeho pokusoch vyšplhať sa na mrakodrap.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia