Polícia obvinila lekára z Nitry z prijímania úplatkov, za alkohol a sladkosti predlžoval PN-ky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lekár, úplatky
Polícia obvinila lekára z Nitry z prijímania úplatkov. Údajne prijímal sladkosti a alkohol za to, že pacientom umelo predlžoval ich práceneschopnosť. Foto: www.facebook.com

Polícia obvinila lekára z Nitry z prijímania úplatkov. Údajne prijímal sladkosti a alkohol za to, že pacientom umelo predlžoval ich práceneschopnosť.

Doktora už obvinili

Vyšetrovateľ národnej protikorupčnej jednotky obvinil doktora Ľ. CH. z Nitry z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku. Ku skutku došlo v minimálne desiatich prípadoch,“ informovala Polícia SR na svojom facebookovom profile.

Podobný prípad sa stal v Nitre v septembri 2017. Polícia vtedy zadržala ortopéda Jozefa P. z Fakultnej nemocnice Nitra a obvinila ho zo zločinu prijímania úplatku. O prípade informoval na tlačovej konferencii vtedajší prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar.

Peniaze od pacienta nemusia byť úplatkom

Povedal, že polícia monitorovala lekára niekoľko mesiacov a má k dispozícii obrazovo-zvukový záznam, ktorý obsahuje desať podozrivých konaní. Nakoniec bol obvinený z dvoch skutkov, pričom v oboch prípadoch prijal od pacientiek 20 eur.

Generálna prokuratúra v roku 2018 rozhodla, že ak dá pacient lekárovi peniaze po prepustení zo zdravotnej starostlivosti, nie je to úplatok, ale dar. Trestné stíhanie bolo zastavené.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR