Prokurátor obžaloval siedmich futbalových fanúšikov z hromadnej bitky v Bratislave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bitka, Bratislava
Spúšť na Ventúrskej ulici v bratislavskom Starom Meste po bitke zahraničných futbalových fanúšikov. Bratislava. 10. júl 2019. Foto: www.facebook.com

V piatok vo večerných hodinách podal prokurátor na Okresný súd Bratislava I obžalobu na sedem obvinených v súvislosti so stredajšou bitkou na Ventúrskej ulici v Bratislave.

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I po naštudovaní veci určí čas rozhodovania v tejto veci aj po dohode s prokurátorom a obhajcami,“ informoval agentúru SITA hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Policajti zadržali 107 osôb

Policajti po bitke futbalových fanúšikov klubov Levski Sofia, Cracovia Krakov a Ajax Amsterdam zadržali na Ventúrskej ulici v Bratislave v stredu večer 107 osôb – 41 Poliakov, 15 Holanďanov a 51 Bulharov.

V bitke v bratislavskom Starom Meste zasahovalo 106 policajtov a ďalších 24 eskortovalo zadržaných. Bitka medzi poľskými a bulharskými futbalovými fanúšikmi sa strhla krátko po 21:00. Konflikt prerástol do narušenia verejného poriadku.

Bitka medzi fanúšikmi

V stredu sa konal futbalový zápas medzi mužstvami ŠK Slovan – FC Sutjeska Nikšić. Zápas sa zaobišiel bez narušenia verejného poriadku napriek tomu, že sa podľa informácií polície mali na zápase zúčastniť aj rizikoví fanúšikovia poľských mužstiev a mužstva Ajax Amsterdam s cieľom vyvolať konflikt s fanúšikmi Slovana Bratislava.

Napriek tomu, že polícia bola pripravená na možnosť narušenia verejného poriadku medzi fanúšikmi Slovana a fanúšikmi poľských mužstiev, na Ventúrskej ulici medzičasom došlo k bitke medzi poľskými a bulharskými fanúšikmi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR