Foto: Sagan na začiatku 18. etapy Tour de France 2019 zaútočil a prešiel aj legendárny Col du Galibier

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan, Tour de France 2019
Slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) v zelenom drese lídra bodovacej súťaže počas 14. etapy Tour de France 2019 z Limoux do Prat d'Albis (185 km). Foto: SITA/AP.

Slovenský cyklista Peter Sagan si v 18. etape Tour de France 2019 pohodlne udržal náskok v bodovacej súťaži o zelený dres.

Dvadsaťdeväťročný líder tímu Bora-Hansgrohe vedie s náskokom 85 bodov pred Talianom Eliom Vivianim (Deceuninck-Quick Step), na tretej priečke figuruje s odstupom 106 bodov ďalší taliansky cyklista Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida).

Sagan v náročnej etape, v ktorej sa cyklisti dostali až trikrát nad 2000 metrov nad morom, finišoval na 154. mieste s mankom 36:36 min na víťazného Naira Quintanu. Prekonať musel, podobne ako aj ostatní cyklisti, legendárny Col du Galibier (2642 m).

Col du Galibier, Tour de France
Stúpanie na Col du Galibier v 18. etape Tour de France 2019. Foto: www.letour.fr.

„Dnes sme sa po prvýkrát dostali do Álp a opäť som od začiatku zaútočil, aby som bodoval na rýchlostnej prémii. Po veľmi rýchlej úvodnej časti odišla veľká skupina, ktorá však pre mňa nebola nebezpečná. Do Paríža máme ešte dve tvrdé etapy, takže bude dôležité zostať ostražitý a dokončiť v časovom limite,“ uviedla vyjadrenie Sagana jeho oficiálna fanúšikovská stránka na facebooku.

Alpská horská trojkombinácia bude pokračovať v piatok druhou časťou, cyklisti absolvujú 126,5 km dlhú trasu zo Saint-Jean de Maurienne do Tignes a prekonajú najvyšší bod tejto Tour de France Col de l’Iseran v nadmorskej výške 2770 metrov.

Viac o téme: Tour de France 2019

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Sagan