Arsenal s novým rekordom, angažoval najdrahšieho hráča vo svojej histórii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nicolas Pépé, OSC Lille
Nicolas Pépé v drese OSC Lille. Foto: archívne, SITA/AP.

Futbalový Arsenal prekonal svoj klubový rekord vo výške príchodu hráča. Krídelníka Nicolasa Pépého z Pobrežia Slonoviny angažovali londýnski „kanonieri“ z OSC Lille za 80 miliónov eur. Až doteraz bol najdrahším hráčom Arsenalu 60-miliónový Gabončan Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý prišiel do Londýna v januári 2018 z Borussie Dortmund.

„Získali sme vysoko hodnoteného a talentovaného krídelníka, po ktorom bažilo viacero kvalitných tímov v Európe. Jeho príchod bol pre nás jedna z priorít v tomto transferovom okne a sme nadšení, že sa nám to podarilo. Získali sme v ňom priestor, silu aj kreativitu a verím, že aj viac gólov pre naše mužstvo,“ skonštatoval tréner Arsenalu Unai Emery.

Pepe kedysi začínal ako brankár, ale v roku 2017 už bol ako krídelník hráčom Lille. Vo dvoch sezónach v najvyššej francúzskej súťaži nastrieľal spolu 35 gólov a svoje mužstvo doviedol v ročníku 2018/2019 až na 2. miesto v Ligue 1. Arsenal sa v tejto sezóne opäť nepredstaví v Lige majstrov, keďže v Premier League skončil mimo najlepšej štvorky. Mužstvo Unaia Emeryho bude hrať v skupinovej fáze Európskej ligy, kde obhajuje finálovú účasť z uplynulej sezóny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pierre-Emerick Aubameyang
Firmy a inštitúcie Svet zdravia