Hráči nás počúvali a správne reagovali, tréner Petrovický nešetrí chválou po Summer Hockey Challenge

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Róbert Petrovický
Róbert Petrovický. Foto: archívne, SITA/Braňo Bibel.

Tri víťazstvá z troch zápasov a skóre 10:4! K tomu suverénna obhajoba celkového víťazstva z vlaňajška. To je veľmi dobrá vizitka slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov na turnaji Summer Hockey Challenge v Poprade.

Vydarený debut

Tréner Róbert Petrovický s asistentmi Martinom Štrbákom, Viliamom Čachom a Rastislavom Staňom majú za sebou vydarený debut v tomto zložení pri reprezentačnej „dvadsiatke“.

„Sme spokojní, vyhrali sme tri zápasy po sebe. Chlapci sa k tomu postavili veľmi dobre, odohrali sme to od úvodu vo vysokom tempe. Boli tam aj chybičky, ale pozeráme sa na to, že to bol začiatok sezóny,“ uviedol tréner Róbert Petrovický na oficiálnom webe SZĽH hockeyslovakia.sk.

„Hráči nás počúvali, správne reagovali na rôzne situácie. Pochopili pointu toho, čo od nich chceme. Zapracovali sme aj na kondícii a na tom, aby sme všetko robili v rýchlosti a hrali aktívne,“ doplnil Petrovický.

Minárik s hetrikom

Mladí Slováci po štvrtkovom víťazstve nad Nemcami 3:0 a v piatok nad o rok mladšími Čechmi 3:2 v sobotu nastúpili proti rovesníkom z Dánska v priamom súboji o celkový triumf. Dáni síce viedli od 5. min zásahom Gustava Greena, ale ešte v prvej tretine vyrovnal Alexander Hvizdoš.

Druhá tretina patrila Marekovi Minárikovi. V 28. min tento trenčiansky útočník naklonil misky váh na stranu slovenského tímu, o dve minúty neskôr v presilovke o dvoch korčuliarov zvýšil na 3:1 a tesne pred druhou sirénou skompletizoval hetrik gólom na 4:1. V záverečnej dvadsaťminútovne Dáni už iba skorigovali zásahom Mathiasa Hansena Lehmanna.

„Som veľmi rád, že sa mi podarilo dosiahnuť hetrik, ale bol to výsledok kolektívneho výkonu. Dva z mojich troch gólov boli takpovediac do prázdnej bránky, takže za to patrí vďaka mojim spoluhráčom. Na turnaji bola veľmi dobrá konkurencia, Dáni, Nemci aj česká devätnástka boli silní súperi a preverili nás,“ uviedol Marek Minárik.

Triumfy im zdvihli sebavedomie

„Je super vyhrať hneď prvú akciu v novej sezóne, zdvihne nám to aj sebavedomie,“ doplnil kapitán SR „20“ Róbert Džugan na oficiálnom portáli SZĽH.

Niekdajší skvelý hokejista a zlatý medailista z MS 2002 v Göteborgu Róbert Petrovický prevzal národný tím SR do 20 rokov po sedemročnom pôsobení kouča Ernesta Bokroša.

Ešte pod vedením Bokroša Slováci triumfovali vlani na Summer Hockey Challenge vo švajčiarskom Zürichu. Výber SR „20“ pred rokom zdolal Česko 5:4 po samostatných nájazdoch, Švajčiarsko 3:1 a v poslednom zápase podujatia aj rovesníkov z Nemecka 5:1.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marek MinárikMartin ŠtrbákRastislav StaňaRóbert DžuganRóbert PetrovickýViliam Čacho