Na Veľkej cene Českej republiky dominovali Španieli, Márquez má jubilejný 50. triumf v MotoGP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marc Márquez, Veľká cena Českej republiky
Španiel Marc Márquez sa teší z víťazstva na Veľkej cene Českej republiky. Brno, 4. august 2019. Foto: SITA/AP.

Španiel Marc Márquez sa stal víťazom Veľkej ceny Českej republiky cestných motocyklov v najsilnejšej kubatúre MotoGP. Štart pretekov musel byť posunutý o 40 minút, pretože po dažďovej prehánke muselo bezpečnostné vozidlo vyjazdiť ideálnu stopu.

V dvadsiatich kolách predviedol rodák z mesta Cervera bezchybný výkon a získal 50. triumf v elitnej motoristickej triede. V poradí šampionátu má na konte 210 bodov a naďalej platí, že v tejto sezóne pokiaľ prešiel cieľom, neskončil horšie ako druhý.

Talian Andrea Dovizioso sa na Masarykovom okruhu dlho držal na dostrel Márqueza, ale v druhej polovici pretekov výrazne zaostal. Napokon musel brániť druhé miesto pred Austrálčanom Jackom Millerom, ktorý rovnako ako v Španielsku obsadil bronzovú pozíciu.

Di Giannantonio so životným výsledkom

Trieda Moto2, ktorá sa jazdila za suchých podmienok, veľa vzruchu nepriniesla. Od úvodného kola kontroloval situáciu favorizovaný Španiel Álex Márquez.

Víťaz kvalifikácie nedal súperom šancu a vyhral piate z ostatných šiestich podujatí. Na najvyššom stupienku nestál iba v Holandsku, kde preteky nedokončil. Napriek tomu vedie šampionát s komfortným náskokom 33 bodov.

Životný výsledok v podobe druhého miesta dosiahol Talian Fabio Di Giannantonio a za zmienku stojí spomenúť aj výkon jeho krajana, celkovo tretieho Eneu Bastianiniho, ktorý štartoval z 18. miesta.

Salačova nehoda v prvom kole

V kubatúre Moto3 diváci už tradične sledovali napínavé súboje do posledného kola. To najlepšie zvládol Španiel Arón Canet, ktorý zaznamenal druhé víťazstvo v tomto ročníku a tiež sa prepracoval na čelo poradia šampionátu.

Druhú priečku obsadil Talian Lorenzo Dalla Porta, ale na Caneta stráca len tri body. Zloženie na stupňoch víťazov v Brne doplnil Tony Arbolino na motocykle Honda.

Domáci českí pretekári nemohli byť spokojní. Filip Salač mal nehodu už v prvom kole a Jakub Kornfeil sa musel uspokojiť s deviatou priečkou.

Veľká cena Českej republiky

  • Brno

MotoGP

Výsledky: 1. Marc Márquez (Šp.) Honda 39:24,430 min, 2. Andrea Dovizioso (Tal.) Ducati +2,452 s, 3. Jack Miller (Aus.) Ducati +3,497, 4. Álex Rins (Šp.) Suzuki +4,858, 5. Cal Crutchlow (V. Brit.) Honda +6,007, 6. Valentino Rossi (Tal.) Yamaha +9,083

Poradie po 10 pretekoch: 1. Marc Márquez (Šp.) Honda 210 bodov, 2. Andrea Dovizioso (Tal.) Ducati 147, 3. Danilo Petrucci (Tal.) Ducati 129

Moto2

Výsledky: 1. Álex Márquez (Šp.) Kalex 38:49,768 min, 2. Fabio Di Giannantonio Speed Up +3,018 s, 3. Enea Bastianini (obaja Tal.) Kalex +4,158

Poradie po 10 pretekoch: 1. Álex Márquez (Šp.) Kalex 161 bodov, 2. Thomas Lüthi (Švaj.) Kalex 128, 3. Augusto Fernández (Šp.) Kalex 110

Moto3

Výsledky: 1. Arón Canet (Šp.) KTM 39:11,879 min, 2. Lorenzo Dalla Porta (Tal.) Honda +0,159 s, 3. Tony Arbolino (Tal.) Honda +0,217

Poradie po 10 pretekoch: 1. Arón Canet (Šp.) KTM 148 bodov, 2. Lorenzo Dalla Porta (Tal.) Honda 145, 3. Niccoló Antonelli (Tal.) Honda 98

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia