Kia Motors Slovakia obnovila výrobu, aj s novým modelom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Crossover Kia XCeed
Kia Motors Slovakia obnovila výrobu, aj s novým modelom Crossover Kia XCeed Foto: www.facebook.com.

Po dvojtýždňovej celozávodnej dovolenke začala v pondelok Kia Motors Slovakia sériovú výrobu nového modelu. Crossover Kia XCeed je štvrtou verziou rodiny Ceed, ktorú doteraz reprezentujú verzie hatchback, Sportswagon a shooting brake (ProCeed).

„Kia XCeed prináša na európsky trh nielen atraktívny a moderný dizajn, ale tiež množstvo technických vylepšení, ktoré posúvajú kvalitatívnu úroveň vozidiel Kia a jazdný zážitok opäť na vyššiu úroveň. Nový model slávnostne predstavili na konci júna vo Frankfurte nad Mohanom,“ uviedla k novému modelu automobilka na svojej internetovej stránke.

Spoločnosť Kia Motors Slovakia začína výrobou nového modelu písať ďalšiu kapitolu svojej histórie s nástupom už šiesteho karosárskeho variantu, ktorý sa pri Žiline, v obci Teplička nad Váhom, bude vyrábať.

KIA predala v minulom roku na Slovensku 7 043 vozidiel. Celosvetovo dosiahol predaj áut tejto značky vlani takmer pol milióna predaných kusov a už desať rokov po sebe rastie, čo sa okrem kórejskej automobilky nepodarilo žiadnej inej svetovej automobilke.

Kia Motors Slovakia je výrobný závod juhokórejskej automobilovej spoločnosti Kia Motors Corporation. Je to prvý a zatiaľ jediný závod tejto spoločnosti v Európe. Spoločnosť bola založená 13. februára 2004 a sériová výroba začala v decembri 2006. Výška investície presiahla 1,7 miliardy eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia