Dani Alves spôsobil v Brazílii obrovský ošiaľ, vítali ho desaťtisíce fanúšikov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dani Alves
Dani Alves počas privítania v klube FC Sao Paulo. Foto: SITA/AP

Viac ako 40-tisíc fanúšikov brazílskeho futbalového klubu FC Sao Paulo v utorok večer privítalo najnovšiu akvizíciu A-tímu – reprezentačného kapitána Daniho Alvesa.

Aktuálne 36-ročný krajný obranca sa totiž rozhodol pre návrat do vlasti po sedemnástich sezónach v Európe, kde na klubovej úrovni pôsobil v FC Sevilla, FC Barcelona, Juventuse Turín a parížskom Saint-Germain.

Rád by šiel na majstrovstvá sveta

Počas oficiálneho predstavenia pred davom priaznivcom futbalista priznal, že domov neprišiel iba ukončiť kariéru, ale rád by sa v národnom tíme predstavil na majstrovstvách sveta v roku 2022 v Katare. Pôsobenie v Brazílii chce využiť na to, aby sa na šampionát pripravil čo najlepšie.

Počas seniorskej kariéry nazbieral Dani Alves zatiaľ 40 trofejí, rád by k nim prial aj ďalšie. „Snívam o tom, že si ešte zahrám na nasledujúcich majstrovstvách sveta, potrebujem však tím, v ktorom veria vo mňa a v moju futbalovú históriu. Prichádzam do Sao Paula a chcem sem priniesť aj výsledky. Nechcem, aby si niekto myslel, že chcem iba ukončiť kariéru. Stále mám pred sebou mnoho športových cieľov,“ povedal davu.

Ceremoniál vo veľkom štýle

Dani Alves chýbal v tíme Brazílie na minuloročnom svetovom šampionáte, dôvodom bolo zranenie kolena. Na mundiale sa predstavil v rokoch 2010 aj 2014, v oboch prípadoch však na pozícii pravého obrancu dostával viac šancí Maicon.

Daniho Alvesa poriadne dojalo už to, že na miestnom letisku Congonhas sa mu dostalo vrúcneho privítania, ceremoniál na štadióne Morumbi sa niesol vo veľkolepom štýle. Nová posila bude v Sao Paule hrávať s číslom 10, ktoré v minulosti nosila klubová legenda Kaká. Práve tento futbalista sa tiež objavil na hracej ploche a osobne odovzdal Alvesovi dres s desiatkou. „Dnes Sao Paulo nezískalo iba hráča, ale podpísalo zmluvu s fanúšikom, akí ste aj vy,“ prihovoril sa Alves priaznivcom na tribúnach.

Messi a Suárez mu prajú veľa šťastia

Súčasťou ceremoniálu boli nepriamo aj hviezdy španielskeho veľkoklubu FC Barcelona Lionel Messi a Luis Suárez, s ktorými Alves pôsobil v Katalánsku. Obaja mu prostredníctvom videa popriali v novom klube veľa šťastia. „Želám ti len to najlepšie v ďalšej časti kariéry. Verím, že si užiješ čas strávený doma po dlhých rokoch pôsobenia v zahraničí,“ povedal Messi.

V novom tíme by chcel obranca nastúpiť už počas najbližšieho víkendu proti miestnemu rivalovi FC Santos. Také je hráčovo prianie, otázkou však zostáva, čo na to povedia kluboví lekári a tréner Cuca.

FC Sao Paulo už sedem rokov nezískalo žiadnu trofej, zatiaľ naposledy uspelo v boji o Juhoamerický pohár v roku 2012.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dani Alves