Kollárovci finalizujú program, lídra kandidátky aj mená kandidátov do volieb 2020 predstavia včas

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Boris Kollár
Predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina). Foto: archívne, SITA/Marko Erd.

Otázky o budúcoročných parlamentných voľbách, ako aj o tom, kto bude na kandidátke do volieb, sú pre hnutie Borisa Kollára Sme rodina nateraz predčasné.

Vyplýva to z reakcie hnutia, ktorú agentúre SITA poskytla Michaela Jurcová z tlačového oddelenia hnutia. „Vyjadríme sa k tomu v zákonom stanovenej lehote, pričom budeme postupovať v súlade so stanovami hnutia a príslušnými právnymi normami. Momentálne je to pre nás predčasné,“ uviedla.

Volebný program

Pokiaľ ide o kampaň, hnutie Sme rodina komunikuje so svojimi voličmi a sympatizantmi podľa Jurcovej permanentne tri a pol roka.

Hnutie sa nevyjadrilo ani k otázkam, kto bude lídrom kandidátky, či všetci súčasní poslanci NR SR za Sme rodina budú opätovne kandidovať, ako aj k otázke, aký výsledok hnutie vo voľbách očakáva. „Prioritou nášho hnutia je pomoc. Ľudia chcú skutočnú zmenu, ktorá by reálne pomohla piatim miliónom ľudí na Slovensku a Sme rodina je jediné hnutie, ktoré túto zmenu ponúka a vie zrealizovať,“ dodala.

Hnutie Sme rodina vo svojom volebnom programe kladie na prvé miesto ochranu a pomoc pre slovenské rodiny a pre všetkých bežných ľudí, ktorí ich tvoria, uviedol pre agentúru SITA tlačový odbor hnutia. „Tak to bolo už od nášho vstupu do politiky a týmto sme sa riadili aj pri našej práci v parlamente. Vždy sme predkladali a aj podporili také zákony, ktoré môžu pomôcť ľuďom,“ tvrdí hnutie.

Výjazdy do regiónov

Sme rodina tvrdí, že ich volebný program je komplexný a pracuje na ňom tím odborníkov, ktorí v ňom podrobne rozpracovávajú všetky oblasti dotýkajúce života slovenských rodín aj všetkých občanov Slovenska. Program momentálne finalizujú.

„Doposiaľ sme prezentovali jeho časti – Starostlivý štát, Potravinovo sebestačný štát či Moderná a fungujúca doprava. V krátkom čase zverejníme aj jeho ostatné časti týkajúce sa zdravotníctva, sociálnej pomoci slabším, školstva, kultúry, bezpečnosti a obrany,“ dodal tlačový odbor.

Výjazdy do regiónov sú pre hnutie neoddeliteľnou súčasťou kampane. Už s nimi začali a plánujú pokračovať aj počas celého leta a jesene.

„Stretnutia s rodinami a aj ostatnými ľuďmi vo všetkých krajoch Slovenska nám poskytujú neoceniteľnú spätnú väzbu, aby naša pomoc bola čo najúčinnejšia a najadresnejšia. Na našich výjazdoch dostávame uistenie, že naše rodiny, ale aj jednotlivci, oceňujú našu prácu a vedia, že sa na našu pomoc môžu vždy spoľahnúť. Ako sa mohli už veľakrát presvedčiť, že to, čo sme sľúbili, tak sme aj dodržali,“ uzavrelo hnutie.

Viac o téme: Parlamentné voľby na Slovensku 2020

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať