Kontroverzný film o strieľaní republikánov nezverejnia, dôvodom sú streľby v Texase a Ohiu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Universal studio, film
Filmové štúdiá spoločnosti Universal Studio. Foto: SITA/AP

Filmové štúdiá Universal Pictures sa rozhodli nezverejniť nový film Lov (The Hunt), ktorý mal ísť do kín tento rok a ktorý je kontroverznou satirickou dystopiou o tom, ako liberáli „poľujú“ na konzervatívcov v takzvaných „červených štátoch“, teda v štátoch, v ktorých majú prevahu voliči Republikánskej strany.

Masové streľby

Tvorcovia filmu sa rozhodli film nezverejniť v reakcii na nedávne masové streľby v Texase, Ohiu a Kalifornii. „Je nám jasné, že teraz nie je ten správny čas na zverejnenie tohto filmu,“ uviedli vo vyhlásení Universal Pictures. Zatiaľ nerozhodli, či film zverejnia aspoň neskôr.

Krátko pred týmto oznámením sa do pripravovaného filmu na Twitteri „obul“ aj americký prezident Donald Trump. Nemenované zdroje z Universalu však uvádzajú, že rozhodnutie padlo ešte pred Trumpovými tweetmi.

Podnecovať chaos

„Radi sa nazývajú ´elitou´, ale nie sú elita. V skutočnosti sú elitou veľakrát tí, proti ktorým tak silno sú,“ napísal Trump k filmu, pričom termín „elita“ ho tak zaujal evidentne preto, že v popisku k filmu sa píše o „liberálnych elitách“.

„Pripravovaný film nakrútili s cieľom podnecovať a spôsobovať chaos. To oni sú naozajstní Rasisti, a sú veľmi zlí pre našu Krajinu,“ napísal Trump.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald Trump