Sabbatini nenadviazal na výkon z Wyndham Championship, v New Jersey zvíťazil Reed

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rory Sabbatini
Slovenský golfista Rory Sabbatini počas turnaja Wyndham Championship. Foto: SITA/AP

Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini obsadil delené 43. miesto na turnaji The Northern Trust s dotáciou 9,25 milióna amerických dolárov.

V New Jersey nenadviazal na minulotýždňový výkon z Wyndham Championship, kde skončil šiesty, a skomplikoval si pozíciu v boji o postup na záverečné podujatie sezóny Tour Championship.

Zlepšenie hry v štvrtom kole

Štyridsaťtriročný rodák z juhoafrického Durbanu mal solídny začiatok turnaja, keď zahral v úvodnom kole tri údery pod par ihriska. V nasledujúcich dvoch dňoch sa však nezlepšil a klesol približne do polovice výsledkovej listiny.

Vo štvrtom kole Sabbatini opäť zlepšil hru, pripísal si štyrikrát birdie pri jedinom bogey a poskočil o dvadsať miest vyššie na konečnú 43. priečku s bilanciou -4.

Posledná šanca na BMW Championship

Pred týždňom sa slovenský reprezentant nachádzal v poradí FedexCupu na 36. pozícii a mal na dosah postup medzi elitnú tridsiatku golfistov, ktorí sa predstavia na záverečnom podujatí sezóny v rámci okruhu PGA Tour.

Po slabšom výsledku na ihrisku v Jersey City však klesol o deväť stupienkov na 45. miesto. Poslednú šancu vylepšiť si svoje postavenie bude mať na tohtotýždňovom turnaji BMW Championship (15. – 18. augusta).

Víťazom podujatia The Northern Trust sa stal domáci americký hráč Patrick Reed, ktorý triumfoval so skóre -16 a pred najbližším konkurentom Mexičanom Abrahamom Ancerom uspel o jeden úder.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Abraham AncerPatrick ReedRory Sabbatini