Policajti prichytili mladíkov priamo pri čine, poškodzovali kvetináče na moste v centre Popradu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
polícia
Foto: ilustračné, www.facebook.com

Mestská polícia v Poprade prichytila šiestich mladých priamo pri poškodzovaní kvetináčov umiestnených na mostnej konštrukcii v centre mesta.

Len nedávno musela samospráva z lávok na cyklotrase odstrániť kvetinovú výzdobu po tom, ako sa na časť z nej ulakomili zlodeji. Z mostov zmizlo od mája spolu sedem kvetináčov.

Trestný čin výtržníctva

Mestská polícia prijala opatrenia na zabránenie krádeží kvetináčov a taktiež opatrenia na odhalenie páchateľa, respektíve páchateľov takýchto skutkov. A práve tieto opatrenia priniesli v súvislosti s krádežou a poškodzovaním kvetináčov na lávkach prvé úspechy,“ uviedla v pondelok hovorkyňa mesta Poprad Jarmila Hlaváčová s tým, že šesť osôb vo veku od 20 do 25 rokov prichytili policajti v noci z piatka 9. augusta na sobotu 10. augusta.

Ako ďalej informovala hovorkyňa, vec je v ďalšom riešení. „Takéto konanie môže byť za určitých podmienok klasifikované aj ako trestný čin výtržníctva,“ dodala.

Estetický doplnok

Samospráva umiestnila kvetinovú výzdobu na lávky na cyklistickom chodníku, ktorý sprístupnili začiatkom mája. Vzhľadom na to, že išlo o mohutné konštrukcie, mesto sa snažilo tento konštrukčný prvok zjemniť, a to tak, že na lávky umiestnilo závesné kvetináče s bohatou kvetinovou výzdobou.

Výzdoba podľa hovorkyne slúžila ako estetický doplnok a vytvárala krajšie prostredie pre obyvateľov aj návštevníkov mesta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia