Zomrel Argentínčan „Tata“ Brown, jediný reprezentačný gól dal vo finále majstrovstiev sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
úmrtie, sviečka
Foto: ilustračné, www.istockphoto.com

Vo veku 62 rokov zomrel niekdajší argentínsky futbalový obranca José Luis Brown. Majster sveta zo šampionátu v Mexiku 1986 podľa juhoamerických médií poslednýkrát vydýchol v utorok.

Ako referuje web denníka Clarín, skonal na následky neurodegeneratívnej choroby, pričom Brownov stav sa dlhodobo zhoršoval.

Tata„, ako znela jeho prezývka, bol odchovancom klubu Estudiantes La Plata, v ktorého farbách odohral osem rokov (1975 – 1983) ako stredný obranca. Hrával aj za ďalšie argentínske známe kluby ako Boca Juniors či Racing Club. Tri sezóny strávil aj v Európe, pôsobil vo francúzskom Breste a španielskej Murcii.

Najväčší úspech však zažil v drese argentínskej reprezentácie. Na „mundiale“ v roku 1986 bol stabilným členom základnej zostavy „albicelestes“ pod vedením trénera Carlosa Bilarda, ktorí vtedy pre Argentínu získali druhý a doteraz posledný titul majstrov sveta. Vo finále proti Nemcom (3:2) na Aztéckom štadióne v Mexiko City strelil úvodný gól argentínskeho tímu. Bola to jeho jediná „trefa“ v reprezentačnom mužstve, za ktoré odohral 36 zápasov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe José Luis Brown