Bayern získal Ivana Perišiča, chorvátsky reprezentant mieri k nemeckému majstrovi na hosťovanie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ivan Perišič
Chorvátsky futbalista Ivan Perišič. Foto: archívne, SITA/AP

Úradujúci nemecký futbalový majster Bayern Mníchov angažoval chorvátskeho krídelníka Ivana Perišiča, ktorý bude v bavorskom klube hosťovať v sezóne 2019/20 z talianskeho Interu Milánu. Dohoda medzi oboma organizáciami je platná do konca júna 2020, potom môžu Bavori vicemajstra sveta získať na trvalý prestup.

Ivan nám pomôžeme vďaka bohatým skúsenostiam z medzinárodnej scény. Je technicky dobre vybavený a flexibilný v útočnej fáze. Som si istý, že sa v tíme rýchlo udomácni, pretože dobre pozná nemeckú najvyššiu súťaže aj trénera Nika Kovača,“ cituje oficiálny web Mníchovčanov športového riaditeľa klubu Hasana Salihamidžiča.

Skúsený Perišič v minulosti hrával v I. bundeslige za Wolfsburg a Dortmund. S Borussiou v roku 2012 ovládol ligu aj pohár, v kádri VfL sa tešil z pohárového triumfu o tri roky neskôr. Za chorvátsky národný tím odohral 82 zápasov, v ktorých strelil 23 gólov. Vlani s reprezentáciou postúpil do finále svetového šampionátu v Rusku.

Som rád, že som späť v Nemecku, Bayern je jeden z najväčších klubov v Európe. Chceme sa presadiť nielen v lige alebo pohári, ale v Lige majstrov,“ povedal Perišič, ktorý je kmeňovým hráčom milánskeho Interu od roku 2015 a zahral si po boku Slováka Milana Škriniara.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan Perišič