Rory Sabbatini si na BMW Championship polepšil, pred záverečným kolom je štvrtý

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rory Sabbatini, turnaj PGA Tour, Detroit
Slovenský golfista Rory Sabbatini počas turnaja PGA Tour v americkom Detroite. Foto: SITA/AP.

Slovenskému golfovému reprezentantovi Rorymu Sabbatinimu patrí po treťom kole turnaja BMW Championship štvrté miesto.

Oproti predošlému hraciemu dňu si polepšil o jednu priečku, keď si na osemnástich jamkách pripísal skóre päť úderov pod par ihriska.

Ešte lepší výkon však predviedol Američan Justin Thomas, ktorý sa vyšvihol na čelo výsledkovej listiny a len veľké nedeľňajšie zlyhanie ho môže pripraviť o víťazstvo na podujatí s celkovou dotáciou 9,25 milióna amerických dolárov.

Šesťkrát birdie

Štyridsaťtriročný Sabbatini nezačal sobotňajšie kolo práve najlepšie. Po deviatich jamkách mal dokonca skóre +1, čo ho odsunulo do druhej desiatky. Následne však rodák z juhoafrického Durbanu zlepšil svoju hru a v druhej polovici kola až šesťkrát skóroval birdie.

Celkovo má bilanciu 14 úderov pod par a veľkú šancu pripísať si na konto jeden z najlepších výsledkov jeho kariéry. Navyše, výrazne si môže polepšiť smerom k účasti na záverečnom turnaji sezóny Tour Championship v Atlante, kde sa predstaví tridsiatka najlepších hráčov sezóny.

Thomas lídrom

Po treťom kole BMW Championship je jednoznačným lídrom svetová desiatka Justin Thomas so skóre -21. Američan potreboval v sobotu na zdolanie osemnástich jamiek iba 61 úderov, čím deklasoval konkurenciu. Dvakrát zahral eagle, raz bogey a až osemkrát si pripísal jeden úder pod par ihriska, teda birdie.

Jeho krajania Tony Finau a Patrick Cantlay, ktorí sú na delenom druhom mieste, zhodne strácajú šesť úderov. Ohroziť ich však môže Rory Sabbatini, ktorý na nich stráca iba jeden úder.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Rory Sabbatini