Opozičného lídra Navaľného prepustili z väzenia, aj napriek tlaku chce bojovať proti vláde Putina

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alexej Navaľnyj
Ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného v piatok prepustili z väzenia, kde si odpykával 30-dňový trest odňatia slobody. Moskva, 23. august 2019. Foto: SITA/AP

Ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného v piatok prepustili z väzenia, kde si odpykával 30-dňový trest odňatia slobody. Odsúdili ho minulý mesiac za zvolanie nepovoleného protestu proti vylúčeniu asi dvoch desiatok nezávislých kandidátov z volieb do moskovského mestského zastupiteľstva.

Navaľnyj novinárom pred moskovským väzením povedal, že aj napriek zvyšujúcemu sa tlaku bude pokračovať v boji proti vláde ruského prezidenta Vladimira Putina.

Nemám pochybnosti o tom, že napriek hrozbám a zastrašovaniu, ako je napríklad zatýkanie nevinných ľudí, táto vlna (protestov) bude rásť,“ vyjadril sa. Tvrdé postupy vlády podľa neho ukazujú, že všeobecná podpora Kremľa sa stráca. „Cítia to a sú vystrašení,“ dodal.

Ruské úrady tvrdo zasiahli proti demonštrantom a odmietajú vydať povolenia na demonštrácie. Na protestoch v Moskve polícia koncom júla nakrátko zadržala približne 1400 ľudí. Pravidelne tiež zatýkajú opozičných lídrov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexej NavaľnyjVladimir Putin