Jedna zo žien v Epsteinovom prípade opäť spomenula princa Andrewa a vyzvala ho, aby sa priznal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Princ Andrew
Princ Andrew. Foto: archívne, SITA/AP

Jedna z mnohých žien, ktoré obviňujú zosnulého amerického finančníka Jeffreyho Epsteina zo sexuálneho zneužívania, vo svojich vyjadreniach opätovne spomenula aj britského princa Andrewa a vyzvala ho, aby sa priznal.

Virginia Roberts Giuffre novinárom pred newyorským súdom povedala, že princ Andrew „presne vie, čo urobil“ a dúfa, že prizná pravdu.

Vraj ju nútili k sexu s princom Andrewom

Giuffre podľa vlastných slov ako 15-ročná pracovala v golfovom rezorte Mar-a-Lago, ktorý patrí americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, keď ju oslovili, aby „dala Epsteinovi masáž„, informuje britská BBC.

V súčasnosti 35-ročná Giuffre tvrdí, že ju mal Epstein ako „sexuálnu otrokyňu“ a ako 17-ročnú ju pri troch príležitostiach nútili k sexu s princom Andrewom. „Zničili moje nádeje a ukradli mi sny,“ povedala predtým pred súdom.

Obvinenia opakovane odmietol

Princ Andrew odmieta obvinenia, že by sa podieľal na Epsteinových zločinoch a opakovane tiež poprel, že by vedel o kriminálnom správaní jeho niekdajšieho priateľa.

Epstein sa priatelil s viacerými osobnosťami svetovej politiky aj šoubiznisu. Prvý raz ho súdili už v roku 2008, keď sa priznal k zneužitiu neplnoletého dievčaťa a dostal za to 18-mesačný trest odňatia slobody, z ktorého si nakoniec odsedel len 13 mesiacov.

V cele spáchal samovraždu

Šesťdesiatšesťročného finančníka opätovne zatkli začiatkom júla a obvinili ho zo sexuálnych zločinov, za ktoré mohol dostať až 45 rokov väzenia. Tentoraz tvrdil, že je nevinný.

Podľa obvinení bol údajne súčasťou gangu zaoberajúceho sa prostitúciou a celebritám, ktoré pozýval do svojho luxusného sídla v New Yorku, ponúkal „služby prostitútok„, vrátane neplnoletých dievčat. Desiateho augusta spáchal vo svojej cele v Manhattane samovraždu obesením.

Informácie pochádzajú z agentúry The Associated Press a webstránky www.bbc.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jeffrey EpsteinPrinc Andrew