Aktualizované: Slovenské volejbalistky v osemfinále európskeho šampionátu vyzvú vicemajsterky sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nina Herelová, Mária Kostelanská
Slovenské volejbalistky Nina Herelová a Mária Kostelanská počas zápasu proti Rusku na európskom šampionáte. Bratislava, 29. august 2019.
  • aktualizované 30. augusta 9:06

Slovenské volejbalové reprezentantky nastúpia proti hráčkam Talianska v nedeľňajšom osemfinále majstrovstiev Európy. Hrať sa bude od 18.00 h a Slovenky budú mať rovnako ako počas doterajšej časti šampionátu na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave výhodu domáceho prostredia.

O súperovi Slovenska definitívne rozhodol výsledok štvrtkového záverečného zápasu B-skupiny, v ktorom Taliansko prehralo s Poľskom 2:3 na sety. Úradujúce vicemajsterky sveta Talianky síce utrpeli prvú prehru na šampionáte, ale aj tak vyhrali svoju skupinu.

Slovenky skončili v základnej D-skupine na treťom mieste s bilanciou 3 víťazstvá – 2 prehry. V prvom kole vyraďovacej fázy napriek tomu nenarazia na druhý tím B-skupiny, ktorým je Poľsko. Uplatní sa totiž pravidlo, podľa ktorého Poľky aj Slovenky ako usporiadateľské krajiny musia odohrať svoje osemfinálové zápasy v domácom prostredí.

Preto si slovenské volejbalistky zmerajú sily s víťazkami B-skupiny Taliankami a Poľky sa v osemfinále v Lodži stretnú so Španielkami, štvrtým tímom D-skupiny. Ďalšiu dvojicu pre osemfinále v Bratislave tvoria Rusky a Belgičanky. Tento zápas sa začne už o 15.30 h. V nedeľu 1. septembra odohrajú kompletný program ôsmich stretnutí osemfinále

Osemfinále ME 2019 vo volejbale žien – program

  • všetky zápasy sa hrajú 1. septembra

Rusko – Belgicko (15.30 h, Bratislava)
Taliansko – Slovensko (18.00 h, Bratislava)
Srbsko – Rumunsko (16.00 h, Ankara)
Turecko – Chorvátsko (18.30 h, Ankara)
Holandsko – Grécko (16.00 h, Budapešť)
Azerbajdžan – Bulharsko (18.30 h, Budapešť)
Nemecko – Slovinsko (18.00 h, Lodž)
Poľsko – Španielsko (20.30 h, Lodž)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať