Video: Požiar lode v Kalifornii neprežilo 25 ľudí, záchranári pátrajú po nezvestných (aktualizované)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
požiar lode, Kalifornia
Potápačské plutvy a kvety ako pamiatka na obete požiaru lode pri pobreží južnej Kalifornie. 2. september 2019. Foto: SITA/AP
  • aktualizované 3. september 8:55

Požiar lode s rekreačnými potápačmi zhruba 18 kilometrov od pobrežia južnej Kalifornie si vyžiadal najmenej 25 mŕtvych a deväť nezvestných. Informáciu potvrdil zástupca pobrežnej stráže Matthew Kroll.

Prípad sa stal v pondelok ráno. Piati zo šiestich členov posádky sa zachránili a v nafukovacom člne sa doplavili k lodi s názvom The Grape Escape.

Záchranári najprv vytiahli z vody štyri telá a následne ďalších 16. Päť mŕtvych videli pod potopenou 23-metrovou loďou Conception, no pre možné nebezpečenstvo ich zatiaľ nevytiahli. V súčasnosti pátrajú po deviatich nezvestných.

Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa. Dave Reid, ktorý sa v minulosti plavil na lodi spolu s manželkou, uviedol, že ak sa oheň šíril veľmi rýchlo, je možné, že sa ľudia zo spálne nachádzajúcej sa na najnižšej palube nestihli dostať von. Takisto sa k nim nemohla dostať ani posádka, keďže tam vedie len jeden vchod.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať