Cestovný ruch si zaslúži osobitnú podporu, myslí si Danko a navrhne vznik nového ministerstva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Danko
Predseda parlamentu a šéf Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Foto: archívne, SITA/Diana Černáková.

Predseda Národnej rady SR a Slovenskej národnej strany Andrej Danko podá návrh na vznik nového ministerstva cestovného ruchu a športu už na najbližšej parlamentnej schôdzi.

„Lepšiu budúcnosť Slovenska môžeme zabezpečiť len prostredníctvom systémových opatrení. A oblasť cestovného ruchu si podľa mojej mienky zaslúži osobitnú pozornosť. Môže sa totiž stať hnacím motorom našej ekonomiky,“ konštatoval Danko v stanovisku, ktoré agenture SITA zaslala Kancelária NR SR.

Danko vyjadril spokojnosť s doteraz prijatými opatreniami v tejto oblasti, či už ide o zrýchlené odpisy hnuteľného aj nehnuteľného majetku na šesť rokov v kúpeľných mestách, zníženie DPH na ubytovacie služby a potraviny či rekreačné poukazy.

„Podľa údajov zo Štatistického úradu bol v tomto júli, v komparácii s číslami z toho minuloročného, nárast tržieb v ubytovacích zariadeniach o 27 percent a v reštauračných zariadeniach nárast o 23 percent,“ zdôraznil predseda SNS.

Minulý rok bolo podľa neho na Slovensku 15 miliónov prenocovaní, tento rok by sa počet prenocovaní mohol vyšplhať na 20 miliónov. Doplnil, že zriadenie ministerstva športu a cestovného ruchu považuje za jednu z jeho priorít. „Budem robiť všetko pre to, aby spomínaný nový rezort fungoval od 1. januára 2021,“ uzavrel Danko.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Danko