ŠK Slovan Bratislava mohol nastúpiť proti KÍ Klaksvík, opakované testy na COVID-19 boli negatívne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
ŠK Slovan Bratislava
Foto: ilustračné, SITA/Martin Medňanský

Dobrá správa a zároveň povzbudenie pre fanúšikov futbalistov Slovana Bratislava. Členovia prvej výpravy, ktorá uplynulý pondelok odletela na Faerské ostrovy na napokon neuskutočnený zápas kvalifikačného kola Ligy majstrov proti tímu KÍ Klaksvík, sa po návrate na Slovensko podrobili v priebehu nedele testom na COVID-19.

Návrat do tréningového procesu

A všetky testy boli vyhodnotené s negatívnym výsledkom. V praxi to znamená, že hráči, členovia realizačného tímu a manažment boli negatívni aj na Faerských ostrovoch, a ak by miestne úrady umožnili pretestovanie, mohli hráči zasiahnuť do zápasu.

„Po nepríjemných udalostiach z posledného týždňa nás teší, že celá pondelková výprava má negatívne testy na COVID-19. Vďaka tejto skutočnosti sa naši hráči a realizačný tím budú môcť vrátiť do tréningového procesu. Výsledky testov len potvrdzujú náš názor, že na Faerských ostrovoch nám domáce úrady účelovo a neférovo zamedzili nastúpiť na zápas. Z výsledkov testov vyplýva, že ak by naša oficiálna žiadosť o pretestovanie výpravy našla pochopenie, vyšli by hráči ako negatívni a mohli by zasiahnuť do hry,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml, cituje ho oficiálny klubový web skslovan.com.

Zároveň dodal, že po negatívnych výsledkoch rovnako ako účelové a diskriminačné vyznieva rozhodnutie faerských úradov o karanténe len pre hráčov a realizačný tím. „Výsledky testov posielame aj na UEFA ako ďalší argument k nášmu protestu voči krokom faerských úradov,“ dodal Kmotrík ml.

Rozhodnutí brániť sa aj právnou cestou

Ak by sa Európska futbalová únia rozhodlo skontumovať predmetný zápas 1. kvalifikačného kola LM v prospech Klaksvíku, Slovan je pripravený pokračovať v boji aj právnou cestou.

„Ak by k takému scenáru došlo, tak by sme podali odvolanie. Z udalostí posledných dní jasne vyplýva, že na Faerských ostrovoch robili všetko pre to, aby sa zápas neuskutočnil. Pokiaľ bude rozhodnutie UEFA v náš neprospech, tak určite podáme odvolanie a budeme sa brániť právnou cestou. Ak si to takto niekto nastaví, tak neviem ako chceme odohrať kvalifikácie európskych pohárov či Ligu národov. Toto má potom krátku životnosť a neviem, kam sa tým dostaneme. Riskujeme nebezpečný precedens aj v súvislosti s potenciálnymi budúcimi zápasmi, ktoré sa odohrajú na Faerských ostrovoch,“ uviedol ešte v nedeľu Kmotrík ml.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan Kmotrík ml.
Firmy a inštitúcie KÍ KlaksvíkŠK Slovan Bratislava