Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Foto: ilustračné, Thinkstock
27. septembra 2015 Ekonomika od SITASITA Diskusia(0)

Agentúra Moody’s potvrdila rating Grécka, výhľad má stabilný

BRATISLAVA 27. septembra (WebNoviny.sk) – Medzinárodná ratingová agentúra Moody’s potvrdila Grécku rating vládnych záväzkov na úrovni Caa3 a jeho výhľad zlepšila na stabilný. Rating krátkodobých záväzkov krajiny agentúra nezmenila a zostáva na úrovni Not Prime.

Hlavným dôvodom potvrdenia ratingu je schválenie tretieho balíčka núdzovej pomoci pre Grécko a vytvorenie politickej reprezentácie krajiny, ktorá je trochu viac priaznivá pre realizáciu reforiem, ktoré si zahraničná pomoc vyžaduje. Dohoda Grécka o núdzovej pomoci v sume 86 miliárd eur počas troch rokov z Európskeho mechanizmu pre stabilitu (ESM) redukuje riziko bankrotu krajiny, konštatuje agentúra.

Moody’s dodáva, že tretí program pomoci predpokladá pomalý návrat Grécka k ekonomickému rastu po oslabení hospodárstva v tomto roku o 2,3 percenta a v budúcom roku o 1,3 percenta. Táto prognóza je v súlade s očakávaniami agentúry. Stabilný výhľad hodnotenia úverovej spoľahlivosti krajiny odzrkadľuje názor Moody’s, že kombinácia ekonomických, finančných a politických rizík v Grécku je teraz v lepšej rovnováhe, ako v nedávnej minulosti.

Odporúčané články

Prílev migrantov láme rekordy, do Maďarska ich prúdia tisíce Najvyššou prioritou Grécka je rokovanie o zmiernení dlhu

Témy

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Napíšte prvý komentár!

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ekonomika

Ankety

Opäť sa začalo hovoriť o Mečiarových amnestiách, mali by ich podľa vás zrušiť?

Aktuálne témy

NAJKY.sk

Dámskajazda

DRAN.sk

Podnikam.sk

Autolike.sk

Byvanie je hra

Mňamky-recepty

najAPPKY.sk

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...