Ako si zadarmo predĺžiť záruku na elektroniku?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: SITA / AP

BRATISLAVA 8. decembra (WBN/PR) – Dva roky záruky sú krátke, najmä keď sa spotrebič pokazí tesne po uplynutí zákonnej záručnej lehoty. Pred takými situáciami sa môžete ochrániť zakúpením predĺženej záruky napr. pri nákupe elektroniky priamo v predajni. Alebo aj bezplatne, ak za nákup zaplatíte kreditnými kartami American Express Blue či Gold alebo MasterCard World.

Poplatok za rok záruky navyše sa bežne pohybuje na úrovni 10 % z ceny kupovanej elektroniky. „Pri 500-eurovom televízore vás záruka predĺžená o jeden rok bude stáť približne 50 eur. To je však takmer dvakrát viac, ako ročný poplatok za kreditnú kartu Blue od American Express, s ktorou získate dlhšiu záruku automaticky,“ hovorí Andrea Šipošová, riaditeľka odboru platobných kariet VÚB banky. Poistenie zahŕňa opravy počas 12 mesiacov od skončenia záručnej doby až do výšky 1 000 eur ročne a vzťahuje sa každý kus elektroniky s kúpnou cenou od 100 do 1 000 eur.

Zvýšená ochrana

Ďalšími plusom kreditných kariet American Express a MasterCard World, je, že zakúpený tovar je počas 90 dní automaticky poistený proti priamej fyzickej krádeži alebo náhodnému poškodeniu až do výšky 5 000 eur ročne, aj keby sa vám takáto nešťastná udalosť stala tri razy za rok.

Zľava z ceny tovaru

Ak napríklad kartu American Express použijete v predajniach Euronics TPD alebo NAY, okrem bezplatných poistení elektroniky získate automaticky aj zľavu z ceny tovaru. Zľavy a iné výhody však získate v mnohých ďalších obchodoch či iných prevádzkach zapojených do vernostných programov American Express Selects či MasterCard Elite.

Karta vracia peniaze

Okrem nižšej ceny za kupovaný tovar môžete získať aj časť zaplatenej sumy späť. Karta Blue od American Express vám takto vráti pol percenta z každej platby. „Klientov s kartou MasterCard World odmeníme ešte viac. Či zaplatíte za večeru alebo si kúpite domáce kino, banka vám pripíše až 1 % z hodnoty každého nákupu,“ dopĺňa Andrea Šipošová. A ak s touto kartou urobíte v priebehu mesiaca platby za aspoň 500 eur, ušetríte ešte viac, pretože nebudete platiť ani mesačný poplatok.

…a mnoho ďalšieho

Súčasťou kreditných kariet American Expres a MasterCard World je celý rad ďalších výhod, ako napr. cestovné poistenie liečebných nákladov, úrazové poistenie, poistenie na hory, poistenie batožiny či asistenčné služby, ktoré vám pomôžu v prípade potreby. Bližšie informácie o konkrétnych výhodách jednotlivých kariet nájdete na stránkach VÚB banky.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie VÚB Všeobecná úverová banka