Ako vrátiť banánom čerstvosť? Vyskúšajte tento trik

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Banány
Foto: ilustračné, Thinkstock

2. júla (WEBNOVINY) – Banány by mali dozrievať pri izbovej teplote, pre zachovanie čerstvosti ich však mnohí skladujú v chladničke. Proces dozrievania sa síce spomalí, šupka takýchto banánov však rýchlo začne strácať svoju prirodzenú žltú farbu. Vrátiť banánom čerstvosť dokáže jednoduchý trik – postačí plastové vrecúško, ryža a fén.

Banán stačí na hodinu vložiť do vrecka s ryžou, dôležité je pritom vysať všetok vzduch. Následne ho treba na pár sekúnd vyfénovať chladnejším vzduchom.

Banány sú pre telo hotovou vitamínovou bombou. Obsahujú vitamíny B, C, E, K. Draslík, horčík aj železo. Rýchlo telu dodávajú energiu, bojujú proti depresii, menštruačným problémom, chudokrvnosti, znižujú krvný tlak a zvyšujú výkonnosť mozgu.

Nezrelé banány obsahujú viac škrobu, ktorý je ťažšie stráviteľný a môže zapríčiniť poruchy trávenia. V zrelom banáne sa škroby menia na cukry – väčšinou na sacharózu, fruktózu a glukózu. Pezreté banány sú vhodné aj na pečenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia