Američanka schudla takmer 100 kíl, aby mohla počať dieťa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: www.abcnews.com

Američanka Jacqui McCoy vo veku 30 rokov vážila neuveriteľných 161 kg. Keď jej lekári oznámili, že s takouto váhou nikdy nebude môcť mať deti, mladá žena sa spamätala a za pomoci osobného trénera schudla 58% zo svojej pôvodnej váhy.

Trauma z detstva

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Jacqui bola veselá tínedžerka so speváckym talentom, ktorej život zmenila jedna bujará oslava, počas ktorej ju znásilnil starší chlapec. Jacqui mala vtedy 14 rokov a za to, čo sa stalo, sa tak hanbila, že o tom odmietla rozprávať. Namiesto toho si bolesť kompenzovala jedením čoraz väčších porcií, ktoré zmenili jej štíhle telo na nepoznanie.

Internetová manažérka predaja, ktorá žije na Floride, sa proti obezite pokúšala bojovať niekoľko rokov, no stále neúspešne. V čase, keď sa vydávala, vážila vyše 136 kg a hanbila sa vyzliecť aj pred vlastným manželom. „Diagnostikovali mi syndróm polycystických vaječníkov. Vedela som, že kvôli mojej váhe nebudem môcť počať dieťa,“ uviedla McCoy. Američanka ďalej neváhala a začala konať.

Rozlúčka s kilami tuku

Bez názvu
Foto: www.abcnews.com

Jacqui sa prihlásila do televízneho programu Extreme Makeover: Weight Loss Edition. Pod taktovkou osobného trénera Chrisa Powella sa zapojila do programu zdravého chudnutia a v priebehu prvého mesiaca schudla vyše 40 kg. Program bol náročný najmä po psychickej stránke, no Jacqui sa nevzdala. Za svoje odhodlanie dostala spolu s manželom Shawnom za odmenu výlet do Írska. Namiesto pokojného poznávania krajiny tu na ňu čakala 100 km dlhá cyklistická túra po kopcoch a lúkach zeleného ostrova. Američanka to po ceste zopárkrát takmer vzdala, no cestu nakoniec dokončila.

Po trojmesačnej diéte a cvičeniu sa jej váha zastavila na 95 kg. „Keď som už schudla tak veľa za 90 dní, začala som znovu objavovať svoju silu a hodnotu a uvedomila som si, že to dokážem,“ uviedla Jacqui, ktorá následne schudla ďalších 15 kg a stala sa tak prvou Chrisovou zverenkyňou, ktorá za 270 dní schudla polovicu svojej pôvodnej váhy.

Zo 161 kg na 67 kg alebo najväčší nepriateľ menom mozog

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Na konci programu Jacqui vážila obdivuhodných 67 kg. Následne sa podrobila operácii, pri ktorej je odstránili nadbytočnú kožu, ktorá jej po strate tuku ovísala. Američanka, ktorá mala zablokované vajíčkovody, ani po strate nadváhy nemohla otehotnieť. Najšťastnejší okamih Jacqui prežívala, keď jej lekári oznámili, že jej súčasný zdravotný stav jej umožňuje podstúpiť umelé oplodnenie.

„Nie som si istá, že by som bojovala tak usilovne, keby som nebola motivovaná myšlienkou na rodinu,“ uviedla Jacqui, ktorá v závere reality šou dostala prekvapenie v hodnote 50-tisíc dolárov od obchodnej siete Wallmart. Za peniaze sa rozhodla naštartovať kariéru osobnej trénerky, aby po vlastnej skúsenosti mohla pomáhať obéznym ľuďom tak, ako Powell pomohol jej. Prvou klientkou Jacqui sa stala jej sestra, ktorej už pomohla zhodiť 22 kíl.

„Prišla som na to, že najväčším nepriateľom pri chudnutí nie je telo, ale mozog. Zmenila som celé svoje myslenie. O sebe, o mojich hodnotách a o tom, čoho som schopná. Keď som začala boj s obezitou, až vtedy som pochopila, že celý život je jeden veľký boj,“ dodala Američanka, ktorá sa nedávno vrátila k svojmu detskému snu a zaspievala na svadbe svojej sesternice.

www.abcnews.com, www.dailymail.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia