Amrop spája a vyzýva firmy, aby bežali pre deti v núdzi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Linka detskej istoty

BRATISLAVA 4. septembra (WBN/PR) – Slovenský Amrop tento rok inovoval hlavné motto svojej iniciatívy zameranej na podporu charitatívneho behu 21 km pre deti, aby oslovil ešte širšiu a početnejšiu cieľovú skupinu. Podstata úsilia, ktorému sa Amrop venuje v rámci dlhodobého partnerstva s Linkou detskej istoty, však zostáva rovnaká – pod hlavičkou Firmy deťom. ĎAKUJEME! od začiatku leta aktívne oslovuje firmy pôsobiace na Slovensku, aby ich majiteľov, vrcholových manažérov, personálnych riaditeľov a všetkých zamestnancov spojil a nadchol pre dobrú vec.

Cieľom je na štart pozvať čo najviac bežcov z radov kolegov, klientov či obchodných partnerov. Všetky finančné prostriedky získané zo štartovného pôjdu priamo na účet Linky detskej istoty, ktorá je hlavným organizátorom behu. Ako povedal Mario Fondati, koordinátor iniciatívy Firmy deťom. ĎAKUJEME!, na predchádzajúcich ročníkoch behu sa zúčastnili stovky bežcov a vyzbierali sa tisíce eur. „Vďaka nim sa môže viac ako 300 detí denne dovolať na anonymnú a bezplatnú linku číslo 116 111 alebo na linku pre nezvestné deti číslo 116 000. Na pomoc stačí tak málo – prísť a stráviť krátke nedeľné dopoludnie pri príjemnej aktivite – a Linka detskej pomoci bude môcť aj vďaka tomu fungovať a najmä pomáhať deťom v núdzi oveľa dlhší čas,“ dodal M. Fondati.

Beh 21 km pre deti sa tento rok uskutoční v nedeľu 7. septembra na Partizánskej lúke v Bratislave. Hlavným behom bude polmaratón (21 km) s účasťou limitovanou vekom nad 18 rokov, menej trénovaní bežci si môžu vybrať trať s dĺžkou 7 km alebo 3 km. Štvrtou kategóriou s nulovým štartovným je Rodinný beh určený pre rodiny s deťmi do 12 rokov. Podporu však možno prejaviť aj inak ako aktívnym behom – napríklad príspevkom na štartovné iného bežca, šírením myšlienky či zapojením do súťaže tímov, v ktorej vyhlásia firmu alebo skupinu bežcov s najvyšším počtom zabehnutých kilometrov. Amrop sa do nej (okrem toho, že pre víťazný tím venuje hlavnú cenu) aj tento rok zapojí s vlastným bežeckým tímom, takže nepísanou bodkou za niekoľkotýždňovými úsilím a dobrovoľníckymi aktivitami organizovanými v prospech behu 21 km pre deti bude aj príjemný firemný teambuilding.

Na beh sa možno ešte vždy prihlásiť on-line na webovej stránke www.21kmpredeti.ldi.sk alebo osobne priamo pred súťažou (od 8.00 hod.) v amfiteátri na Partizánskej lúke. Pridajte sa k nám, pod spoločným logom Firmy deťom. ĎAKUJEME! pobežíme deťom na pomoc.

Podrobné informácie a bežecké propozície možno nájsť tu.

Individuálnu prihlášku nájdete tu.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia