Kuchársky súboj Buttona s Grosjeanom sa skončil patom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jenson Button
Jenson Button Foto: SITA/AP

MONTE CARLO 25. mája (WEBNOVINY) – Kuchársky súboj pilotov formuly 1 Jensona Buttona a Romaina Grosjeana pred víkendovou Veľkou cenou Monaka sa skončil remízou.

Obaja piloti si v rámci promo akcie pred pretekmi v uličkách kniežactva nasadili štýlové čierne kuchárske čiapky, chopili sa varešiek a postavili sa k panviciam a hrncom. Jazdci pripravovali jedlo typické pre ich národné kuchyne.

Brit Button zvládol v priebehu 20 minút pfeffersteak so zemiakmi, Francúz Grosjean servíroval tuniakový steak s cuketou a mušle. Porota pod vedením riaditeľa motošportu Pirelli Paula Hemberyho zložená predovšetkým z novinárov bola zhovievavá: keďže si všetci pochutnali, nemal tento súboj víťaza.

V motorhome Pirelli sa počas veľkých cien pravidelne varia rizoto, cestoviny či jedlá inšpirované najmä talianskou kuchyňou okorenené špecialitami z celého sveta. S kolotočom F1 cestujú predovšetkým talianski kuchári. Šéf kuchyne Pirelli Fabrizio Tanfani zostavil kuchársku knihu „Míle a jedlá“, v ktorej sú recepty používané na prípravu jedál počas pretekov F1.

Denne sa v motorhome Pirelli naservíruje 180 jedál, čo je ročne 21 600 porcií. Počas jednej veľkej ceny spotrebujú v stánku dodávateľa pneumatík 90 kg mäsa a 50 kg cestovín, denne sa zje 50 bagiet a vypije sa 1500 pollitrových fliaš vody.

Agentúru SITA informovali z mediálneho servisu Pirelli Tyre.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať