Britka si v aukcii vydražila náramok, ktorý ju takmer zabil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Jo Wollacottová tvrdí, že náramok jej zničil život Foto: www.dailymail.co.uk

Štyridsaťročná Britka Jo Wollacottová si cez internetovú stránku kúpila náramok, ktorý jej údajne zničil život. V priebehu dvoch rokov sa rodáčke z Bridportu na koži objavili hnisavé abscesy a žihľavka, trpela halucináciami a v dôsledku toho prišla o priateľa, prácu a domov. Dvojnásobná matka bola dokonca istý čas hospitalizovaná v dôsledku mentálnych problémov. Britka si najprv myslela, že všetky negatíva, ktoré ju v poslednom období postihli, sú jednoducho nešťastné náhody. Ale len pokiaľ nezistila, že náramok, ktorý si kúpila na eBay obsahuje nebezpečné toxíny.

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Wollacottová si sadu červeno-čiernych „náramkov lásky“ vydražila na internete v apríli 2010 za jednu libru. Jeden z náramkov si okamžite pripla na ruku, ďalší si odložila do šperkovnice a zvyšné predala. Problémy sa začali objavovať po niekoľkých týždňoch. „Po pár týždňoch sa mi v ústach objavilo hnisavé ložisko. Asi po mesiaci sa mi na koži na celom tele objavila žihľavka. Celé leto som sa necítila psychicky v poriadku – trápili ma časté hnačky aj vracanie. Nevenovala som tomu až takú veľkú pozornosť – myslela som si, že to je len nejaký krátkodobý vírus,“ spomína Britka, ktorá žila s partnerom a dvomi deťmi – Shirelle (22) a Daganom (7) v spoločnej domácnosti. „Potom sa mi život zrazu vymkol spod kontroly.“

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

V júli 2010 sa rozišla so svojím priateľom a začala upadávať do halucinogénnych stavov. Kvôli veľkému počtu vymeškaných pracovných dní, ktoré kvôli zlému zdravotnému stavu strávila v posteli, nakoniec zanechala svoj biznis na výrobu mozaikových dizajnov. Situácia zrazu nabrala rýchly spád – kvôli nedostatočnému príjmu musela Britka predať auto aj svoj rodinný dom a presťahovať sa do menšieho obydlia neďaleko Bridportu.

V decembri 2010 skončila kvôli zlému psychickému stavu na klinike v Dorchestri. „Niekoľko dní som v nemocnici trpela halucináciami, netušila som, čo sa deje. Lekári nevedeli prísť na to, čo mi je, ani aké lieky mi majú predpísať. Istý čas si mysleli, že drogujem, ale všetky testy boli negatívne. Keď nad tým teraz premýšľam, účinky korálikov mohli byť rovnaké ako tie drogové,“ uviedla Wollacottová.

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Po deviatich dňoch ženu z kliniky prepustili, no v priebehu roka 2011 sa jej stav nezlepšil a v októbri ju hospitalizovali opäť. V tom čase matka stratila niekoľko korálikov z náramku, a tak ho zo zápästia premiestnila na kľúče. O mesiac neskôr koráliky prestala používať aj ako kľúčenku.

Krátko na to sa jej zdravotný stav podstatne zlepšil – prestala trpieť závratmi a podarilo sa jej zamestnať vo výrobni hračiek. Tento stav najprv s náramkom vôbec nespájala. Keď jej syn v decembri doniesol zo školy domov list, Wollacottová si rýchlo poskladala skladačku, ktorá ju trápila dva roky. „V liste bola fotografia takého istého náramku, aký som nosila. Nemohla som tomu uveriť – vo varovaní sa písalo, že halucinácie sú vedľajšími účinkami otravy korálikmi.“

Náramok totiž obsahoval abrín – látku, ktorá je kvôli toxickým účinkom zakázaná. Len tri mikrogramy drogy dokážu pri požití zabiť. Hovorkyňa Health Protection Agency uviedla, že abrín sa nachádza aj v semenách rastliny s názvom abrus precatorius a je vysoko jedovatý. „Prehltnutie akéhokoľvek množstva rozhryzených či zomletých semien je veľmi vážne, lebo aj malé množstvá vstrebaného abrínu môžu byť smrteľné.“

Britka náramok z Peru okamžite prestala nosiť a svojím príbehom varuje aj ostatných. „Môj život je dnes omnoho lepší a som si na 99 percent istá, že to je vďaka tomu, že som náramok prestala nosiť,“ dodala Britka na záver.

www.dailymail.co.uk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia