Čarnogurský bránil Rusko, zaútočil na prezidenta Kisku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Prezident Andrej Kiska počas návštevy Kyjeva povedal, že každý, kto nepodľahol ruskej propagande, nemôže mať pochybnosti o účasti Ruska na vojne na východe Ukrajiny. Foto: archívne, SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 25. februára (WEBNOVINY) – Prezident Andrej Kiska vyhláseniami o účasti Ruska vo vojne na východe Ukrajiny poškodil podľa predsedu Slovensko-ruskej spoločnosti Jána Čarnogurského záujmy Slovenskej republiky. Ako povedal Čarnogurský v stredu pre agentúru SITA, prezident uviedol tento výrok bez akýchkoľvek dôkazov.

„Vyslovil sa k dôležitej zahraničnopolitickej otázke v priamom protiklade k politike vlády. Obvinil z účasti vo vojne na Ukrajine náš spriatelený štát. Označil Rusko za účastníka konfliktu na Ukrajine, napriek tomu, že Európska únia aj Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe nepovažujú Rusko za bojujúcu stranu na Ukrajine,“ zdôraznil Čarnogurský.

Kiska v nedeľu počas návštevy Kyjeva povedal, že každý, kto nepodľahol ruskej propagande, nemôže mať pochybnosti o účasti Ruska na vojne na východe Ukrajiny. Prezident SR Andrej Kiska sa v nedeľu v Kyjeve zúčastnil na Pochode dôstojnosti, ktorý bol spomienkou na demonštrácie na Majdane spred roka.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Ako povedal Kiska novinárom po tom, čo si pozrel výstavu dôkazov o ruskej agresii na Ukrajine, tento pohľad v ňom vyvoláva pocity rozhorčenia, pretože malá krajina sa musí brániť pred obrovskou krajinou. Kiska je presvedčený, že konflikt by už bol zažehnaný, ak by táto obrovská krajina nepomáhala v jeho roznecovaní.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaJán Čarnogurský