Chlapček dal spolužiačke bozk na ruku, vylúčili ho zo školy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: Ilustračné foto, www.parentdish.com

Žiaka základnej školy v americkom meste Cañon City na jeden deň vylúčili zo školy po tom, ako pobozkal svoju spolužiačku na ruku. Prvák Hunter Yelton tak má vo veku šiestich rokov v školských výkazoch záznam o „sexuálnom obťažovaní“. Vedúca školy Lincoln School of Science and Technology v štáte Colorado rozhodnutie o dočasnom vylúčení oznámila jeho matke Jennifer Saunders na osobnom stretnutí.

Bez názvu
Foto: www.krdo.com

„Bolo to počas hodiny. Práve sme čítali, nahol som sa k nej a dal jej pusu na ruku. Presne to sa stalo,“ vysvetlil Hunter, ktorého mama musela prísť následne vyzdvihnúť do školy a zvyšok vyučovania strávil doma.

Dvojica detí sa podľa matky práve hrá na to, že spolu „randia“. „Spolužiačke to neprekážalo, sú „frajeri“. Ostatné deti to však videli a išli za učiteľkou hudobnej výchovy. V ten deň, keď ma zavolali do riaditeľne, padlo prvýkrát aj slovné spojenie „sexuálne obťažovanie“. To však už považujem za extrém, ktorý u šesťročného dieťaťa nie je potrebný. Syn sa ma teraz pýta otázky ako: `Čo je to sex, mami?` To by nemalo byť vyslovené – nie z úst šesťročného chlapca,“ uviedla Jennifer Saunders.

Hunterovi rodičia priznávajú, že ich syn už mal menšie problémy v škole. Raz ho zo školy na jeden deň vylúčili kvôli bitke so spolužiakom, druhýkrát za to, že pobozkal tú istú spolužiačku na líce. „Doma ho učíme, aby v škole nevyrušoval. Po týchto vylúčeniach sme ho doma uzemnili, obmedzili sme ho v jeho aktivitách,“ uviedla matka. Z posledného vylúčenia a hlavne z dôvodu, ktorý je uvedený v školských záznamoch, je však znechutená.

Správca škôl v miestnom okrsku RE-1 potvrdil, že takéto správanie podľa školského poriadku súhlasí s označením „sexuálne obťažovanie“. Matka sa však proti nemu búri: „Ako to môžu urobiť? Nech odstránia toto označenie z jeho záznamov, budem za to bojovať, lebo k sexuálnemu obťažovaniu určite nedošlo.“

Na stranu rodičov sa postavila aj detská psychologička. „U šesťročných detí patrí bozkávanie k úplne bežnému správaniu,“ uviedla psychologička Sandy Wurtele, ktorá sa špecializuje na sexuálne zneužívanie detí. Vylúčenie zo školy ju prekvapilo. „Dieťaťu takto odovzdali veľmi negatívnu skúsenosť,“ dodala Wurtele.

www.krdo.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia