Čínske cesty bude brázdiť najväčší autobus sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Autobus meria 25 metrov Foto: www.smartplanet.com

Najľudnatejšia krajina sveta je držiteľom mnohých rekordov – najdlhší most sveta, najrýchlejší vlak, najväčší golfový areál a nedávno aj najrýchlejšie postavený hotel sveta. K doterajším rekordom sa čoskoro pridá ďalší – pasažierov v Číne by mal prevážať najväčší autobus na svete.

Youngman JNP6250G je kĺbový autobus s dĺžkou 25 metrov, ktorý sa postará o prepravu pasažierov v Pekingu a v Chang-čou. Aj napriek svojej obdivuhodnej dĺžke má vozidlo len 40 miest na sedenie, čo je ešte menej ako v klasických autobusoch. Spolu však dokáže prepraviť až 300 cestujúcich. Autobus bude dosahovať rýchlosť do 75 km za hodinu a vláda mu na miestnych cestách plánuje vytvoriť osobitné pruhy, aby tak zabezpečila spoľahlivú prepravu a podnietila obyvateľov najľudnatejšej krajiny sveta k používaniu mestskej hromadnej dopravy.

Bez názvu
Foto: www.smartplanet.com

Rekordná autobusová stonožka bude ľahko prístupná pre vozíčkarov a k jej prínosom sa zaradí aj znížená spotreba paliva a tým aj menší objem produkovaných emisií. Dvojkĺbový autobus bude disponovať piatimi dverami a zákruty by mal podľa spoločnosti Youngman Vehicle Group zvládať bez väčších problémov. Unikátne autobusy by sa na cesty čínskych multimiliónových miest mohli dostať už v priebehu tohto roka.

www.smartplanet.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať