Peter Sagan odštartuje novú sezónu, predstaví sa v Argentíne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fantastický Peter Sagan sa stal majstrom sveta v cyklistike
Cyklistickým majstrom sveta v mužských pretekoch elite sa v americkom Richmonde stal Slovák Peter Sagan. Majstrovskú trať s dĺžkou 259,2 km zvládol za 6:14:37 h. Záverečné 2 km kilometre boli jeho sólojazdou za víťazstvom, ktorým sa postaral o historický úspech pre slovenskú cyklistiku. Vyhral suverénne, jeho súperi reálne nemohli prehovoriť do boja o zlato. Druhý skončil austrálsky favorit Michael Matthews a tretí Litovčan Ramunas Navardauskas. Za Saganom zaostali o 3 sekundy. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 17. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský cyklistický majster sveta Peter Sagan odštartuje sezónu 2016 pondelkovou tímovou časovkou na 10. ročníku pretekov Tour de San Luis v Argentíne. Podujatie potrvá od pondelka 18. do nedele 24. januára, na pelotón čaká sedem etáp, z toho dve – štvrtá a šiesta – budú končiť na vrchole stúpania. Ostatné budú mať rovinatý charakter.

Dvadsaťpäťročný Žilinčan v službách ruského zoskupenia Tinkoff sa na podujatí v Južnej Amerike predstaví po ročnej pauze, bude mať možnosť dosiahnuť prvé víťazstvo v majstrovskom drese. „Teším sa na nadchádzajúcu ‚dúhovú‘ sezónu. Som rád, že ju odpálim na takých pekných pretekoch – Tour de San Luis ponúka najlepšie podmienky na získanie kondície a rýchlosti. Ak sa budú moje nohy cítiť v dobrej forme, pokúsim sa špurtovať o prvé víťazstvo v sezóne,“ cituje Petra Sagana server cyclingnews.com. To posledné vybojoval práve na septembrových majstrovstvách sveta v americkom Richmonde.

So šesťčlenným tímom Tinkoff cestovala do Argentíny aj nová akvizícia – slovenský športový riaditeľ Ján Valach. Štyridsaťdvaročný víťaz pretekov Okolo Slovenska 1996 bude v pozícii druhého športového riaditeľa, prvým bude skúsený Patxi Vila. „Budeme spolu viesť tím v pretekoch, vymýšľať taktiku a úlohy jazdcom. Pokúsime sa dosiahnuť s Petrom Saganom dobrý výsledok, aj keď sú to len úvodné preteky a budú pomerne náročné. Je to pre nás test po zimnej príprave, hlavné preteky nás ešte len čakajú,“ povedal Valach v nedávnom rozhovore pre denník Pravda.

Lídrom Tinkoffu bude Poliak Rafal Majka a v tíme okrem Petra Sagana budú aj Jesper Hansen, Maciej Bodnar, Pawel Poljanski a Nikolaj Trusov. Zo zoskupení s licenciou World Tour sa na Tour de San Luis popri Tinkoffu predstavia Movistar, Astana, Lampre-Merida, Ag2r La Mondiale, Etixx – Quick-Step a Cannondale. Z popredných cyklistov nebudú na argentínskych cestách chýbať Nairo Quintana, Vincenzo Nibali, Andrew Talansky, Przemyslaw Niemiec či Alexis Vuillermoz.

Celkovo na podujatí štartuje 29 tímov. Vlani sa tešil z celkového prvenstva domáci Daniel Díaz (Carrefour Funvic Soul Cycling Team).

Program pretekov Tour de San Luis 2016:

Pondelok 18. januára: 1. etapa: tímová časovka El Durazno – El Durazno, 21 km

Utorok 19. januára: 2. etapa: San Luis – Villa Mercedes, 181,9 km

Streda 20. januára: 3. etapa: Potrero de Los Funes – La Punta (Cabildo), 131 km

Štvrtok 21. januára: 4. etapa: Terrazas del Portezuelo – Cerro El Amago, 140 km

Piatok 22. januára: 5. etapa: Renca – Juana Koslay, 168,7 km

Sobota 23. januára: 6. etapa: La Toma -Filo de la Sierra de Comechingones, 159,5 km

Nedeľa 24. januára: 7. etapa: San Luis – San Luis, 119,6 km

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján ValachMaciej BodnarNairo QuintanaPeter SaganRafal MajkaVincenzo Nibali