Video: Sagan o dramatickom špurte. Som rád, že som nespadol

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Foto: SITA/AP

SAN REMO 22. marca (WebNoviny.sk) – Slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi sa na prvej veľkej tohtoročnej klasike v Taliansku potvrdili jeho slová, že preteky Miláno – San Remo (291 km) je ľahké odjazdiť, ale náročné na nich zvíťaziť. Keď sa v sobotňajších pretekoch 400 m pred cieľom chystal dupnúť do záverečného šprintu, Kolumbijčan Fernando Gaviria spadol tak nešťastne, že takmer zvalil so sebou aj slovenského cyklistu jazdiaceho v drese majstra sveta. Sagana súperov pád výrazne zabrzdil a v závere už nemal nárok na víťazstvo, ktoré si veľmi želal.

„Urobil som maximum pre najlepší výsledok, rovnako celý náš tím, ale nestačilo to. Preteky sa vyvinuli tak, že pád Gaviriu zmaril moje šance. Stratil som rýchlosť na to, aby som mohol bojovať o najvyššie priečky. Som však rád, že som nespadol. San Remo nie je zďaleka všetko. Čaká ma toho ešte dosť v tejto časti sezóny,“ uviedol Peter Sagan v nahrávke, ktorú sprostredkoval médiám jeho zástupca Matej Vyšňa.

Veľký Saganov súper Švajčiar Fabian Cancellara prežíval podobné pocity, populárny „Spartacus“ vinou súpera rovnako prišiel v závere o možnosť zaútočiť na víťazstvo. „Radšej prehrať ako spadnúť. Som však stále sklamaný z toho, ako to dopadlo. Peťo Sagan mal tiež veľké šťastie, že nespadol,“ napísal Cancellara na svojej twitterovej prezentácii.

Sagan je jednoznačným lídrom tímu Tinkoff pre jarné klasiky, čiže jednorazové preteky s náročným profilom so spravidla vyšším počtom kilometrov ako sú klasické „etapáky“. Z najdlhšej klasiky z Talianska sa Sagan presúva do Belgicka, kde sa už v piatok odohrajú ďalšie veľké preteky s názvom E3 Harelbeke, ktoré patria do kalendára WorldTour. Tie sa budú jazdiť už na „populárnych“ kockách a patria medzi štvoro klasických pretekov, na ktorých Peter Sagan už v minulosti triumfoval.

Konkrétne v roku 2014 sa na prvej väčšej flámskej klasike sezóny presadil pred Holanďanom Nikim Terpstrom a Britom Geraintom Thomasom. Ešte pred piatkovým E3 Harelbeke sa na belgických cestách už v stredu uskutočnia rovnako „kockové“ Dwars door Vlaanderen, kde sa predstavia ďalší traja Slováci z tímu Tinkoff: Juraj Sagan, Michael Kolář a Erik Baška.

„Idem do Belgicka, moja kondícia je dobrá. Preteky E3 Harelbeke sú podstatne ťažšie ako Miláno – San Remo. Ak sa to bude dobre vyvíjať, malo by to byť dobré. Opakujem, som rád, že som v Taliansku nespadol a som v poriadku,“ dodal Peter Sagan v nahrávke pre slovenské médiá.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Erik BaškaFabian CancellaraFernando GaviriaJuraj SaganMichael KolářPeter Sagan