Ak Tiňkov dodrží slovo, tak sa o Sagana strhne veľký boj

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
PeterSagan
Foto: facebook.com/PeterSagan

BRATISLAVA 5. apríla (WebNoviny.sk) – Meno Peter Sagan má momentálne vo svetovej cestnej cyklistike najvyšší cveng. Úradujúci majster sveta a čerstvý víťaz prestížnej klasiky Okolo Flámska si bude môcť vyberať z viacerých ponúk, pokiaľ jeho súčasný šéf Oleg Tiňkov dodrží slovo a rozpustí svoj tím na konci tejto sezóny.

Zatiaľ čo jeden z manažérov Tinkoffu Stefano Feltrin usilovne zháňa nového mecenáša, v konkurenčných tímoch sa zrejme odohrá boj o Sagana. Minimálne v družstve Trek-Segafredo už uvažujú nad ponukou pre slovenského šampióna. Očakáva sa, že záujem budú mať aj silné a finančne stabilné zoskupenia BMC Racing a Etixx – QuickStep.

Manažér Trek-Segafredo sa vyjadril diplomaticky

„Vieme, že Sagan je momentálne na trhu. Máme však ešte dostatok času, aby sme uzavreli podobu tímu pre budúcu sezónu. Sagan je nepochybne veľký šampión a nesmierne talentovaný jazdec. Uvidíme, čo sa udeje,“ použil diplomatický slovník generálny manažér Trek-Segafredo Luca Guercilena v rozhovore pre Cycling Weekly. Keďže je už takmer isté, že najväčšia hviezda Treku, 35-ročný Švajčiar Fabian Cancellara po tejto sezóne uzavrie svoju skvostnú kariéru, núka sa práve Sagan ako vhodná náhrada s výbavou výbušného šprintéra a stále sa lepšiaceho klasikára.

Treku by sa zišiel aj líder pre etapové preteky. V hre mal byť aj Talian Vincenzo Nibali, ktorý sa chystá opustiť Astanu. V prípade bývalého šampióna Giro d´Italia, Tour de France aj Vuelty však údajne prichádza do úvahy nový projekt v Bahrajne. „Máme záujem o jazdca pre celkovú klasifikáciu aj vhodný typ na klasiky. Možno angažujeme jedno a možno aj dve nové mená,“ pokračoval v opatrnom slovníku Guercilena.

Sagan si môže pýtať milióny

Podľa Cycling Weekly si Sagan spoločne so svojím talianskym agentom Giovannim Lombardim môžu od potenciálneho nového zamestnávateľa vypýtať 4 – 5 miliónov eur. Guercilena nechcel tieto cifry bližšie komentovať. Prezradil len toľko, že sú v kontakte s Lombardim, čo však nie je nič nezvyčajné. „Bavíme sa spolu, lebo agenti fungujú pre svojich klientov počas celých 12 mesiacov. Sme však ešte poriadne vzdialení od prípadnej dohody,“ doplnil Guercilena.

V prípade záujmu BMC by Sagan mohol zaujať miesto niekdajšieho skvelého klasikára, Belgičana Philippa Gilberta. V Etixxe sa po sezóne možno rozlúčia s ďalšou belgickou „ikonou“ jednorazových pretekov Tomom Boonenom. Trojnásobný víťaz na Okolo Flámska a štvornásobný šampión Paríž – Roubaix bude mať v októbri už 36 rokov.

V prípade, že Tiňkov naozaj skončí vo veľkej cyklistike, prácu si bude zháňať 40-50 ľudí z tohto tímu vrátane Slovákov – bratov Juraja a Petra Saganovcov, Erika Bašku, Michaela Kolářa aj športového riaditeľa Jána Valacha. Samozrejme, to len v prípade, že sa súčasnému vedeniu nepodarí v dohľadnom čase získať nového titulárneho sponzora. Manažment ho údajne chce zabezpečiť už do konca májových pretekov GrandTour Giro d’Italia. Peter Sagan je jeden z piatich cyklistov súčasného tímu Tinkoff, ktorému platí zmluva aj v sezóne 2017.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Fabian CancellaraOleg TiňkovPeter SaganVincenzo Nibali