Terén alebo cesta? Sagan sa o Riu ešte nerozhodol

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Peter Sagan si v Abú Zabí vyskúšal jazdu na ťave a aj na okruhu formuly 1. Foto: SITA/AP

GRAZ 26. apríla (WebNoviny.sk) – Peter Sagan skončil svoju prvú súťaž cross country po necelých siedmich rokoch v rakúskom Grazi po páde doudieraný a so zničeným bicyklom. Neznamená to však, žeby na horské bicykle zanevrel.

Úradujúci majster sveta v cestných pretekoch jednotlivcov chce absolvovať aj druhé preteky horských bicyklov, ktoré mu povolil jeho zamestnávateľ tím Tínkoff – 30. apríla v českých Tepliciach.

„Nič som si nezlomil, ani sa vážne nezranil. Do pretekov v Tepliciach sa dám do poriadku. A tiež potrénujem, aby som tam skončil výrazne lepšie ako v Rakúsku. Chcem ukázať, že som na tom lepšie, než som ukázal teraz,“ uviedol Peter Sagan v rozhovore pre denník Šport.

Sagan osvedčil typickú črtu svojej súťaživej povahy, keď povedal, že pád ho nesmie zastaviť, ale motivovať. „Pády patria k cyklistike. Poučil som sa a idem ďalej. Teším sa na Teplice,“ pokračoval Sagan pre Šport.

Majster sveta z Richmondu 2015 vlani vybojoval pre Slovensko miestenku pre účasť na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro v cestnej cyklistike. Teraz sa otvára možnosť, aby sa tak stalo aj v pretekoch horských bicyklov. V súvislosti s jeho možnou ambíciou nazbierať body do rebríčka UCI pre účasť aj v pretekoch cross country v Riu Sagan podotkol: „Zatiaľ som verejne nepovedal, či to chcem alebo nie. Na rozhodnutie ešte mám nejaký čas. V prvom rade potrebujem sám seba presvedčiť, že ak by som sa aj rozhodol pre štart v pretekoch horských bicyklov v Riu, chcel by som tam docieliť aj nejaký výsledok. Ešte som nepovedal áno ani v súvislosti s olympijským štartom v cestných pretekoch jednotlivcov,“ vysvetlil Sagan pre Šport.

Blížiace sa majstrovstvá Európy horských bicyklov vo švédskej Huskvarne (5.- 8. 5.) by znamenali konfrontáciu s kontinentálnou špičkou, tieto preteky však víťaz nedávneho monumentu Okolo Flámska určite nestihne. „Vtedy sa už budem v Kalifornii pripravovať na tradičné preteky, na ktorých štartujem od začiatku svojej profesionálnej kariéry,“ vylúčil Sagan svoj štart na ME v horských bicykloch. Preteky Okolo Kalifornie majú začiatok 15. mája a Sagan na nich bude obhajovať celkový triumf z minulého roka. Slovenský jazdec je v Kalifornii rekordérom v počte etapových víťazstiev, doteraz ich nazbieral trinásť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Sagan