Šéfa slovenskej cyklistiky potešila úspešná tretina sezóny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
PeterSagan
Foto: facebook.com/PeterSagan

BRATISLAVA 1. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská cyklistika má za sebou úspešnú prvú tretinu sezóny 2016, z čoho má radosť aj prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Privara. Šéf cyklistiky na Slovensku pri bilancovaní prvých štyroch mesiacov vysoko hodnotil predovšetkým husársky kúsok Petra Sagana, ktorý dokázal zvíťaziť na jubilejnom 100. ročníku legendárnych pretekov Okolo Flámska. Takisto ho potešilo jeho druhé tohoročné víťazstvo v profi pelotóne v Belgicku na podujatí Gent – Wevelgem.

Som rád, že Peter konečne dokázal vyhrať veľký jarný monument. Na pretekoch Okolo Flámska previedol výborný výkon. Verím, že svoju športovú formu správne načasuje aj na Tour de France, ktorá bude dominantným podujatím druhej tretiny cyklistickej sezóny,“ povedal pre agentúru SITA Peter Privara a pokračoval: „Radosť máme aj z toho, že v profesionálnom pelotóne v kategórii Elite už dáva o sebe vedieť aj minuloročný majster Európy Erik Baška, ktorý si pripísal prvé víťazstvo v drese Tinkoff, kam prestúpil. Aj jeho výkony sú veľkým prísľubom do budúcnosti. Tiež verím, že po operácii sa postupne do formy dostane aj Peter Velits, ktorému by veľmi prospela nominácia na Tour de France. Určite by preňho bola veľkým povzbudením do ďalšieho tvrdého tréningu.“

Prvý muž slovenskej cyklistiky P. Privara pripomenul aj výkonnostný vzostup jazdcov zo slovenského kontinentálneho tímu Dukla Banská Bystrica, ktorého členovia bodovali na viacetapových pretekoch Okolo Maroka. „Dukla Banská Bystrica vďaka dobrým výsledkom na podujatiach v zahraničí nazbierala za prvé štyri mesiace tohto roka toľko bodov do rebríčka UCI, koľko ich minulý rok mala na svojom konte až po celej sezóne. Patrik Tybor bol celkovo druhý na pretekoch Okolo Maroka. Aj to je dobrá vizitka slovenskej cyklistiky,“ konštatoval Peter Privara.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Erik BaškaPatrik TyborPeter Velits