Giro možno aj na Slovensku, najskôr však v roku 2019

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fabio Aru
Taliansky cyklista Fabio Aru sa teší z víťazstva v piatkovej 19. etape cyklistických pretekov Giro d´Italia. Foto: facebook.com/giroditalia

PRAHA 7. mája (WebNoviny.sk) – Prestížne cyklistické preteky Giro d´Italia by v budúcnosti chceli privítať i v Česku. Pôvodný plán, aby sa tak stalo už na budúci rok, nevyšiel, ale snaha prilákať toto podujatie na české cesty trvá naďalej. Keby to vyšlo, svitla by nádej aj pre Slovensko, lebo odhadovaná vízia by mohla pozostávať napríklad z časovky v Prahe, etapy z českej metropoly cez Hradec Králové do Olomouca a etapy z Brna do Bratislavy. Informuje o tom český denník Sport v sobotňajšom vydaní.

Skupina okolo Václava Klausa, syna bývalého prezidenta ČR, už ukončila aktivity ohľadom štartu Gira v roku 2017, keďže nenašla dostatočnú politickú a ekonomickú podporu, ale myšlienky dotiahnutia pretekov sa ešte nevzdala. „Do budúcnosti to považujeme za reálnu vec, ukázala to aj odozva a podpora športovej verejnosti. Česku i Slovensku by štart tejto svetovej udalosti svedčal. Na rok 2018 je už neskoro a pokiaľ ide o rok 2019, tak uvidíme,“ citoval Sport Klausa. O Giro je však záujem aj v iných krajinách, Japonsko údajne ponúka 35 miliónov eur a etapu na posvätnú horu Fudži.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať