Simon Yates uspel v 6. etape Vuelty, lídrom ostáva Atapuma

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vuelta
Simon Yates oslavuje víťazstvo v cieli šiestej etapy Vuelty. Foto: facebook.com/lavuelta

RIBEIRA SACRE 25. augusta (WebNoviny.sk) – Britský cyklista Simon Yates z tímu Orica – BikeExchange sa stal víťazom štvrtkovej 6. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá viedla z Monforte de Lemos a po 163,2 km vyvrcholila v Ribeira Sacra.

Dvadsaťštyriročný Simon Yates, ktorý je dvojčaťom Adama Yatesa, štvrtého muža celkovej klasifikácie tohtoročnej Tour de France, po prvý raz ovládol niektorú z etáp na podujatí Grand Tour, celkovo dosiahol štvrté víťazstvo v kariére. Na druhom mieste s odstupom 20 sekúnd prišiel do cieľa Španiel Luis León Sánchez (Astana), tretí bol o ďalšie dve sekundy späť Talian Fabio Felline (Trek-Segafredo). „Skvelým spôsobom sme to zvládli. Využil som šancu v závere, ale etapa to bola dosť náročná. Stále nejaké zákruty, doprava-doľava, veľmi zaujímavý profil,“ uviedol Simon Yates v prvej reakcii na Eurosporte.

Štvrtková etapa so stredne horským profilom prechádzala v posledných 70 km kľukatými a úzkymi cestičkami kaňonu Sil River v Galícii s množstvom stúpaní a zjazdov vrátane horskej prémie II. kategórie na Alto de Alenza (820 m). Švajčiar Mathias Frank sa odpútal zo skupiny v úniku 19 km pred cieľom, keď bol dostihnutý Španiel Omar Fraile (Dimension Data), ktorý dovtedy predvádzal svoje sólo. Frank si utvoril vyše polminútový náskok, ale pri nástupe do stúpania 5,5 km pred cieľom mal k dobru už len 20 sekúnd. O ďalšie dva kilometre neskôr zaútočil Brit Simon Yates (Orica – BikeExchange) a doslova prefrčal okolo Franka. V záverečných troch kilometroch úplne ovládol dianie a keď mal 1 km pred páskou už v začínajúcom sa zjazde k dobru 27 sekúnd, bolo rozhodnuté.

Celkovú líderskú pozíciu a červený dres si udržal Kolumbijčan Darwin Atapuma (BMC Racing), ktorý vedie pred Španielom Alejandrom Valverdem (Movistar) o 28 sekúnd. Na tretej priečke zostal trojnásobný víťaz Tour de France Brit Christopher Froome (+32).

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Výsledky – Vuelta a Espaňa 2016 – štvrtok:

6. etapa (Monforte de Lemos – Ribeira Sacra (163,2 km): 1. Simon Yates (V. Brit.) 4:05:00 h, 2. Luis León Sánchez (Šp.) Astana +20 s, 3. Fabio Felline (Tal.) Trek-Segafredo +22, 4. Ben Hermans (Belg..) BMC Racing +22, 5. Kenny Elissonde (Fr.) FDJ +22, 6. Daniel Moreno (Šp.) Movistar +22

Poradie po 6. etape: 1. Darwin Atapuma (Kol.) BMC Racing 21:45:21 h, 2. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +28 s, 3. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +32, 4. Nairo Quintana (Kol.) Movistar, 5. Esteban Chaves (Kol.) Orica-BikeExchange – obaja +38.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alejandro ValverdeChristopher FroomeLuis León SánchezNairo QuintanaSimon Yates