Van Genechten uspel v špurte 7. etapy, lídrom Vuelty Atapuma

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jonas Van Genechten
Jonas Van Genechten Foto: facebook.com/jonas.vangenechten

PUEBLA DE SANABRIA 26. augusta (WebNoviny.sk) – Belgičan Jonas van Genechten z tímu IAM Cycling dosiahol zatiaľ najvýraznejší úspech svojej kariéry, keď sa stal víťazom piatkovej 7. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa. Tá viedla severom Španielska z Macedy do Puebla de Sanabria a merala 158,5 km.

Dvadsaťdeväťročný belgický jazdec uspel v záverečnom špurte pred Talianom Danielem Bennatim z Tinkoffu, tretí skončil Španiel Alejandro Valverde z Movistaru. Dlho sa zdalo, že o prvenstvo zabojujú Španiel Luis León Sánchez z Astany a Austrálčan Simon Clarke z tímu Cannondale–Drapac, no ich únik sa skončil približne sto metrov pred cieľom a obaja napokon nefigurujú v elitnej desiatke piatkovej etapy.

Červený dres lídra celkového hodnotenia si udržal Kolumbijčan Darwin Atapuma z BMC Racing, ktorý vedie pred Alejandrom Valverdem už len o 8 sekúnd. Na tretej priečke je stále trojnásobný víťaz Tour de France Brit Christopher Froome (+42). V súvislosti so záverom piatkovej etapy zaujal aj pád Alberta Contadora z Tinkoffu na poslednom kilometri.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Výsledky – Vuelta a Espaňa 2016 – piatok:

7. etapa (Maceda – Puebla de Sanabria, 158,5 km): 1. Jonas van Genechten (Belg.) IAM Cycling 3:55:44 h, 2. Daniele Bennati (Tal.) Tinkoff, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar, 4. Philippe Gilbert (Belg.) BMC Racing, 5. Kévin Réza (Fr.) FDJ, 6. Gediminas Bagdonas (Lit.) Ag2r-La Mondiale – všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 7. etape: 1. Darwin Atapuma (Kol.) BMC Racing 25:41:21 h, 2. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +8 s, 3. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +32, 4. Nairo Quintana (Kol.) Movistar, 5. Esteban Chaves (Kol.) Orica-BikeExchange – obaja +48, 6. Leopold König (ČR) Sky +1:09 min

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alejandro ValverdeChristopher FroomeLeopold KönigLuis León SánchezNairo QuintanaPhilippe Gilbert