König opúšťa Sky, smeruje za Saganom do tímu Bora-Hansgrohe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Leopold König
Český cyklista Leopold König. Foto: Bryn Lennon/Pool Photo via AP

LONDÝN 20. septembra (WebNoviny.sk) – Po dvojročnej anabáze v tíme Sky sa český cyklista Leopold König vracia do tímu, z ktorého kedysi odštartoval do veľkej cyklistiky. Nemecké družstvo Bora-Hansgrohe a Konig sa dohodli na trojročnej zmluve do konca roka 2019. König bude od nového roka spolujazdcom Petra Sagana a nemeckí vlastníci tímu už oznámili, že s 28-ročným Čechom rátajú ako lídrom pre celkové poradie na Tour de France.

König bol v rokoch 2011 – 2014 súčasťou tímu NetApp, ktorý bol predchodcom Bory. Ešte v tejto sezóne malo družstvo názov Bora-Argon 18 a prokontinentálnu licenciu. V tej ďalšej už s veľkou finančnou injekciou a jazdcami ako Peter Sagan či Rafal Majka v zostave budú mať Nemci status tímu WorldTour.

König v doterajšej kariére dosiahol niekoľko pozoruhodných výsledkov aj na pretekoch Grand Tour. Na Tour de France 2014 bol celkovo siedmy, o rok skôr na Vuelte deviaty. V sezóne 2015 na Giro d´Italia už v drese tímu Sky obsadil celkové 6. miesto, ale skutočným lídrom sa v anglickom zoskupení nikdy nestal. Malo to svoj dôvod – prítomnosť Chrisa Frooma, od tohto leta už trojnásobného šampióna Tour de France.

„Som vďačný za dva roky v tíme Sky a za všetky skúsenosti, ktoré som tam mohol získať. Verím, že v budúcnosti ich v Bore zúročím čo najlepšie. Enrico Poitschke a Ralph Denk mi ako mladému jazdcovi dali šancu vyskúšať si najväčšie preteky na svete. Teraz nastal čas, aby som im splatil vtedajšiu dôveru. V Bore mám pred sebou veľké výzvy,“ uviedol Leopold König počas svojho oficiálneho predstavenia v novom družstve.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Leopold KönigPeter SaganRafal Majka