DAC Dunajská Streda posilní kráľ strelcov Fortuna ligy ročníka 2013/2014

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Malec
Tomáš Malec. Foto: archívne, SITA/Martin Medňanský.

BRATISLAVA 22. augusta (WebNoviny.sk) – Kráľ strelcov futbalovej Fortuna ligy ročníka 2013/2014 Tomáš Malec sa dohodol s FC DAC 1904 Dunajská Streda na podmienkach zmluvy, ktorá znie na jeden rok s opciou na ďalšiu sezónu. Informovala o tom oficiálna webstránka klubu zo Žitného ostrova s dôvetkom, že útočníka čakajú pred podpisom kontraktu lekárske testy.

Dvadsaťštyriročný futbalista bol v uplynulej sezóne na hosťovaní v klube Lilleström FK z rakúskeho LASK Linz. V slovenskej, českej a nórskej najvyššej súťaži nastúpil celkovo na 116 zápasov, dosiahol v nich 29 gólov. Urastený útočník pôsobil v mládežníckych reprezentáciách Slovenska a v januári 2017 dostal šancu aj vo výbere trénera Jána Kozáka v dvoch neoficiálnych prípravných stretnutiach áčka proti Ugande a Švédsku v Abú Zabí.

„Od začiatku prestupového okna sme si boli vedomí, že potrebujeme posilniť post hrotového útočníka. Preto sme boli na trhu s hráčmi v tomto smere veľmi aktívni. Táto téma bola v posledných dňoch ešte aktuálnejšia, keďže sme začali počítať s tým, že DAC opustí Pavol Šafranko. Tomáš je na svoj mladý vek veľmi skúsený hráč, má skúsenosti z pôsobenia vo veľmi náročnej nórskej lige. Na hrot potrebujeme typ hráča, ktorý dokáže podržať loptu aj pod tlakom a v tomto je Tomáš veľmi silný. Verím, že sa rýchlo adaptuje a želám mu veľa úspechov v našom klube,“ vyhlásil Jan Van Daele, športový riaditeľ DAC.

Šafranko prestúpil pred pár dňami z DAC do dánskeho klubu Aalborg BK, Malec má byť náhrada za neho.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavol ŠafrankoTomáš Malec
Firmy a inštitúcie FC DAC 1904 Dunajská Streda