Uvádzanie hry o Harrym Potterovi predĺžili o sedem mesiacov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Harry Potter
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 28. júla (WebNoviny.sk) – Divadelnú hru o Harrym Potterovi s názvom Harry Potter and the Cursed Child budú uvádzať o sedem mesiacov dlhšie. Inscenáciu, ktorá bude mať oficiálnu premiéru v sobotu 30. júla, mali v londýnskom Palace Theatre ponúkať do 27. mája 2017.

Veľký záujem o vstupenky však tvorcov viedol k rozhodnutiu predĺžiť uvádzanie hry do 10. decembra. Do predaja sa tak dostane ďalších 250-tisíc vstupeniek. Záujemcovia a záujemkyne si ich budú môcť zakúpiť od 4. augusta.

Dlho očakávaná dvojdielna hra je pokračovaním pôvodného príbehu. Novinka sa odohráva 19 rokov po udalostiach z poslednej knihy Harry Potter a Dary smrti a jej centrálnou postavou je Harryho syn Albus Severus, ktorého stvárňuje Sam Clemmett.

Harry Potter v podaní Jamieho Parkera vystupuje v hre ako prepracovaný zamestnanec Ministerstva mágie, ktorý bojuje s minulosťou, pričom melancholického Albusa Severusa zas ťaží legenda o jeho rodine. Otec aj syn sa neskôr spoločne presvedčia, že temnota niekedy prichádza z tých najnepravdepodobnejších miest. V hre sa objavia aj Hermiona Granger (Noma Dumezweni), Ron Weasley (Paul Thornley), ich dcéra Rose (Cherrelle Skeete), Ginny Potter (Poppy Miller) či Draco Malfoy (Alex Price). Na inscenácii sa s autorkou príbehov o Potterovi J. K. Rowling podieľali aj scenárista Jack Thorne a režisér John Tiffany. Prvý raz ju verejne uviedli 7. júna, pričom doterajšie kritiky boli viac než pozitívne.

Príbehy o čarodejníkovi

Harrym Potterovi

odštartovala Rowling v roku 1997 knihou Harry Potter a Kameň mudrcov. Následne vyšlo ďalších šesť dielov, pričom všetky knihy sa dočkali filmových spracovaní, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowling na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt. V súčasnosti vzniká trojdielna filmová adaptácia tohto počinu.

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.hollywoodreporter.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel RadcliffeJ. K. Rowling