Herec Ľubo Gregor je po operácii srdca v bezvedomí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ľubo Gregor
Slovenský herec Ľubo Gregor. Foto: facebook.com/DivadloAstorka

BRATISLAVA 17. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenský herec Ľubo Gregor je v bezvedomí po tom, ako pre silný infarkt podstúpil operáciu srdca. Informoval o tom denník Nový čas, ktorý sa odvoláva na zdroj z jeho okolia.

„Momentálne je v bezvedomí na riadenom dýchaní. Ľubo má štyri bajpasy,“ vyjadril sa anonym blízky umelcovi. Ako informoval spomínaný denník, po infarkte utrpel 73-ročný rodák zo Žiliny aj mozgovú príhodu a jeho stav je vážny.

Herca podľa informácií portálu tvnoviny.sk hospitalizovali začiatkom týždňa v Národnom ústave srdcovo-cievnych chorôb v Bratislave po tom, ako v nedeľu pociťoval srdcovú slabosť. “ Všetci veríme a dúfame, že to bude v poriadku,“ vyjadrila sa pre portál Gregorova dcéra Zuzana.

Ľubo Gregor

po štúdiu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave pôsobil v 60. rokoch minulého storočia na divadelných doskách v Žiline a Nitre. V rokoch 1968 až 1971 hral v bratislavskom divadle na Korze, po ktorom mal do roku 1972 zákaz umeleckej činnosti. Od roku 1972 pôsobil sedemnásť rokov na Poetickej scéne v Bratislave a od roku 1990 bol členom Činohry Slovenského národného divadla v Bratislave.

V tom istom roku založil spolu so svojou kolegyňou Zitou Furkovou divadlo Korzo´90, ktoré je dnes známe ako Astorka Korzo´90 a o päť rokov neskôr stál pri zrode televízie Markíza. Svoj talent uplatnil v mnohých televíznych filmoch, seriáloch, inscenáciách a celovečerných snímkach ako sú napríklad Sebechlebskí hudci (1975), Cnostný Metod (1979), O sláve a tráve (1984), Lev Tolstoy (1984), Akcia Edelstein (1986), Šípová Ruženka (1990) či Rivers of Babylon (1998). Vlani ho diváci a diváčky tiež mohli vidieť vo filme Eva Nová či seriáli Kukučka.

Informácie pochádzajú z webstránok www.cas.sk, www.tvnoviny.sk a www.csfd.cz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia