Dobrým podnikateľom roka sa stal pekár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

Víťazom druhého ročníka súťaže METRO Dobrý podnikateľ sa stal Štefan Földes z Komárna, pekár, ktorý pomáha deťom a ľuďom bez domova. Cenu verejnosti si odniesla pani Zdenka Švábeková.

BRATISLAVA 9. október (WBN/PR) Príbeh Štefana Földesa, ktorý už vyše 23 rokov pečie poctivý chlieb a ďalšie pekárske výrobky, ktoré sú oceňované aj v zahraničí, najviac zaujal porotu súťaže METRO Dobrý podnikateľ. Pán Štefan sa snaží pomáhať všade, kde je to možné – zadarmo poskytuje chlieb ľuďom bez domova, ktorých sa snaží zároveň integrovať do bežného života, ale zapája sa aj do čistenia svojho mesta a do rôznych akcií pre deti a dôchodcov. Z ročníka 2015 si zaslúžene odniesol okrem sošky a titulu METRO Dobrý podnikateľ aj hlavnú cenu 5.000 €, ktoré využije na rozvoj svojej charitatívnej činnosti.

„Pán Földes ukážkovým spôsobom naplnil to, čo pre nás pojem dobrý podnikateľ znamená. Je to človek, ktorý do podnikania dáva nielen čas, úsilie a kapitál, ale tiež srdce a ochotu meniť svoje okolie k lepšiemu,“ hovorí k výsledku člen poroty a manažér komunikácie METRO Martin Jaroš.

Verejnosť spomedzi desiatich finalistov v internetovom hlasovaní najviac oslovil príbeh Zdenky Švábekovej, ktorá si založila upratovací servis pre domácnosti a jeho prostredníctvom dáva prácu ženám v tiesni, bez vzdelania, aj starším vekovým kategóriám. Zamestnáva ich, no tiež im poskytuje školenia zadarmo. V súťaži získala reklamný priestor v hodnote 5.000 € od mediálneho partnera RTVS.

Príbehy všetkých finalistov a viac informácií o súťaži nájdete na https://www.metro.sk/.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia