Z Bratislavy už možno letieť aj do Malagy a Edinburghu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ryanair
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 18. marca (WebNoviny.sk) – Z bratislavského letiska už môžu cestujúci letieť od piatka 18. marca aj do Malagy na juhu Španielska a od nedele 20. marca do škótskeho Edinburghu na severe Veľkej Británie. Obe pravidelné linky prevádzkuje írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair, informovala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Ševčíková.

Letecké spojenie do letoviska Malaga pri Stredozemnom mori bude fungovať dvakrát týždenne, v pondelok a piatok večer, do 28. októbra tohto roku. Let trvá tri hodiny a štyridsať minút. Spojenie do Edinburghu bude v prevádzke najprv dva razy v týždni, v nedeľu a stredu predpoludním, v júli prepravca pridá tretí let v piatok. Cesta na tejto linke bude trvať dve hodiny a štyridsať minút, pričom Edinburgh zostane v ponuke aj počas zimného letového poriadku, čiže do konca marca 2017.

Bratislavské letisko za prvé dva mesiace tohto roka vybavilo 194 426 cestujúcich a ich počet medziročne vzrástol o 45 %. Letisko v minulom roku vybavilo spolu 1 564 311 cestujúcich a ich počet oproti roku 2014 vzrástol o 15,4 %. Išlo o prvý medziročný nárast pasažierov letiska od roku 2008, kedy jeho bránami prešlo rekordných 2 218 545 ľudí. Minuloročné zvýšenie počtu pasažierov bolo zároveň prvé dvojciferné od roku 2006. Letisko v tomto roku predpokladá vybaviť 1,8 milióna cestujúcich a v budúcom roku 2,15 milióna.

Ryanair na pravidelných linkách z a do Bratislavy vlani prepravil 1 010 578 cestujúcich, čo bolo medziročne o 24,5 % viac. Na celkovom počte cestujúcich vybavených na letisku mala spoločnosť podiel 64,6 %. Minulý rok v marci otvorila svoju základňu na bratislavskom letisku, kde pôsobí od októbra 2005, a zaviedla nové linky do Atén, Madridu a Berlína. Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe. V uplynulom roku prepravil celkovo 106 miliónov pasažierov, v nasledujúcich deviatich rokoch predpokladá nárast cestujúcich na 180 miliónov ročne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Letisko M. R. ŠtefánikaRyanair