Konzorcium NEWTON Media a Socialbakers úspešné v tendri

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: NEWTON Media

BRATISLAVA 13. apríla (WBN/PR) – Spoločnosti NEWTON Media a Socialbakers budú spoločne poskytovať Generálnemu riaditeľstvu Európskej komisii pre komunikáciu analýzy tradičných i sociálnych médií. Konzorcium sa stalo jedným z troch subjektov, ktoré budú Európskej komisii v nasledujúcich štyroch rokoch dodávať rozbory mediálneho obrazu. Víťazstvo vo výberovom konaní je ďalším významným krokom v globálnej stratégii spoločnosti NEWTON Media stať sa prvoligovým európskym poskytovateľom v oblasti „Media Intelligence“.

Konzorcium NEWTON Media a Socialbakers ponúkne svoje komplexné expertné služby v oblasti analýz obsahu celosvetových tlačených titulov, online zdrojov vrátane sociálnych médií a televízneho a rozhlasového vysielania. Európska komisia tak bude schopná sledovať a vyhodnocovať mediálne pokrytie vybraných tém, získavať prierezové detailné analýzy mediálnych prezentácii svojich politík a predstaviteľov, merať efektivitu komunikácie a získavať objektívne odporúčania pre svoje komunikačné stratégie v Európskej únii aj mimo nej. Súčasťou zákazky je tiež práca s najnovšími technológiami v oblasti spracovania a zobrazovania dát a vymieňania si know- how posledných trendov na poli získavania relevantných informácii.

Podľa Petry Mašínovej, globálnej CEO skupiny NEWTON Media, je získanie tohto kľúčového kontraktu pre spoločnosť míľnikom na ceste dostať sa medzi popredných európskych poskytovateľov „Media Intelligence“: „Na čiastkových zákazkách pre Európsku komisiu a Európsky parlament sa už podieľame, ale tento výnimočný úspech nás posúva o triedu vyššie. Predbehli sme iných silných hráčov na trhu. Tešíme sa na spoluprácu a podporu Európskej komisie v mediálnej oblasti ako silný partner poskytujúci expertízy na tej najvyššej úrovni. Som rada, že sme ukázali schopnosť konkurovať v Európe i veľkým globálnym firmám, ktoré sú na medzinárodnom trhu oveľa dlhšie.“

Dôležitosť tejto zákazky pre Európsku komisiu z pohľadu analýz sociálnych médií vyzdvihol CEO Socialbakers Robert Lang: „Sme radi, že môžeme byť súčasťou konzorcia poskytujúceho služby Európskej komisii. Skutočnosť, že nás vybrali potvrdzuje našu vedúcu pozíciu poskytovateľa analytických riešení pre oblasť online a sociálnych médií. V posledných rokoch sociálne médiá narástli dramaticky, čo sa týka objemu, a ich vplyv zaznamenala takmer každá vládna inštitúcia alebo úrad. Očakávame, že tento trend bude ďalej pokračovať.“

Výhradným poskytovateľom služieb „Media Intellingence“ sa konzorcium NEWTON Media a Socialbakers stalo spolu s dvoma globálnymi spoločnosťami Prime Research a Eviquity. Európska komisia posudzovala kvalifikáciu účastníkov výberového konania na základe predloženej komplexnej prípadovej štúdie Summitu G20 ovplyvnenej teroristickými útokmi v Paríži. Konzorcium muselo preukázať svoje kvality analýzou stoviek tisíc mediálnych dát z celého sveta. Zákazky budú medzi týchto troch víťazných uchádzačov rozdeľované podľa presne stanoveného kľúča. Na rozdiel od dvojice kolegov sa firma NEWTON Media nezaoberá len analýzami ale aj monitoringom médií, strategickými odporúčaniami a ich realizáciou.

NEWTON Media, a. s.

Spoločnosť NEWTON Media je najväčší stredoeurópsky poskytovateľ služieb mediálneho monitoringu a analýz s tradíciou od roku 1995. Pôsobí v ČR, na Slovensku, v Poľsku, Chorvátsku, Slovinsku, Srbsku, Bosne a Hercegovine a Macedónsku. Monitoring a analýzy NEWTON Media pokrývajú oblasť tradičných médií, internetu a sociálnych sietí. Spoločnosť disponuje najväčším mediálnym archívom v strednej Európe siahajúcom do roku 1996. Portfólio služieb s pridanou hodnotou zahŕňa strategické poradenstvo a návrhy a realizáciu odporúčaní s cieľom pomôcť klientom posilniť ich konkurencieschopnosť. Je členom medzinárodných odborných združení FIBEP a AMEC a delí sa o mediálny obsah s ďalšími agentúrami z celého sveta. Pre viac informácii navštívte www.newtonmedia.eu.

Socialbakers, a. s.

Socialbakers sú spoľahlivým partnerom tisícok významných značiek i menších podnikov, a to vrátane viac než stovky spoločností zo zoznamu časopisu Fortune, Global 500 pre rok 2015. Nástroje Socialbakers pomáhajú značkám zaistiť, aby ich investície do sociálnych médií prinášali merateľné výsledky, okrem iného vďaka najväčšiemu súboru dát zo sociálnych sietí v odbore. S viac ako 2 500 klientmi v 100 krajinách sú Socialbakers lídrom v odbore analytiky sociálnych sietí, sledujú viac než 8 miliónov profilov na najväčších sociálnych sieťach vrátane Facebooku, Twitteru, YouTube, Instagramu, LinkedInu, Google+ a na ruskom Vkontakte. Od roku 2011 je spoločnosť v programe Facebook Preferred Maarketing Developer. Pre viac informácii navštívte www.socialbakers.com.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia