Pouvažujte o uprataní si vo svojich financiách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kalkulacka

BRATISLAVA 14. apríla 2016 (WBN/PR) – S nástupom jari si robíme poriadok v sezónnych veciach, meníme oblečenie v skriniach, lyže založíme hlbšie do pivnice a vyťahujeme korčule či bicykle. Teraz sa oplatí pouvažovať aj o uprataní si vo financiách. Mnohí z nás majú rôzne finančné záväzky, či už úvery z banky, nebankoviek, alebo kreditné karty, či povolené prečerpania. Ak nechceme neustále myslieť na termíny splátok, najjednoduchším riešením je zlúčenie viacerých úverov a pôžičiek do jedného a výhodnejšieho úveru.

Nie je ničím výnimočným, ak nesieme na svojich ramenách viac ako len jeden úver či splácame viac pôžičiek. Slovákom totiž záleží na tom, aby mali materiálne zabezpečenú svoju domácnosť. Podstatná je pre nich kvalita príslušenstva a spotrebičov. Najviac im záleží na kvalite televízie, chladničky, práčky či mikrovlnnej rúry.

Konsolidácia splátok vyrieši hneď niekoľko problémov:

  • splácanie iba jedného úveru namiesto viacerých,
  • dokonalý prehľad o termíne splatnosti splátky a jej výške,
  • nižšia mesačne splácaná suma, ktorá odľahčí rodinný rozpočet,
  • možnosť získať nižšiu úrokovú sadzbu.

Klienti, ktorí si do 30. júna 2016 prenesú do Poštovej banky svoje pôžičky, získajú zaujímavú zľavu. Koľko klienti ušetria, závisí priamo od nich. Výška zľavy z úrokovej sadzby závisí od toho, aký objem úverov si klienti do Poštovej banky prenesú. Platí tak jednoduché pravidlo, že čím viac si klienti prenesú do Poštovej banky, tým bude ich zľava vyššia. Celkovo môžu získať zľavu z úrokovej sadzby až do výšky 4 % p. a. Navyše, úver získajú úplne bez poplatkov. Na splátkach môžu ušetriť priemerne 700 eur ročne. Takto ušetrené peniaze môžu využiť napríklad na kúpu nových vecí do domácností, ktoré už čakajú na výmenu.

Konsolidačný úver Lepšia splátka od Poštovej banky umožňuje spojiť si úvery do jedného vo výške od 300 eur do 30 000 eur. O Lepšiu splátku je možné požiadať v ktorejkoľvek pobočke Poštovej banky a na vybraných poštách. Pre väčšinu klientov stačí na jej vybavenie občiansky preukaz. Viac informácií môžete získať aj na www.postovabanka.sk.

RPMN: Pri Lepšej splátke vo výške 10 000 €, s úrokovou sadzbou 7,90 % p. a., s počtom mesačných splátok 95 vo výške 141,63 € a s poslednou 96. splátkou vo výške 140,66 €, bez poplatku za poskytnutie úveru je RPMN vo výške 8,20 % a celková suma, ktorú musí spotrebiteľ zaplatiť, je 13 595,51 €. V úrokovej sadzbe 7,90 % p. a. je už zohľadnená zľava z úrokovej sadzby vo výške 4 % p. a. za prenos pôžičky. Na schválenie a poskytnutie pôžičky nie je právny nárok. Výška splátky je uvedená bez Poistenia schopnosti splácať úver.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Poštová banka