SPP za etiku v podnikaní získal Veľkú cenu SOPK

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 19. apríla (WBN/PR) – Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) na dnešnom slávnostnom zhromaždení delegátov udelila spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) Veľkú cenu SOPK za uplatňovanie etických princípov v podnikaní za rok 2015.

SOPK túto súťaž vyhlasuje každoročne už od roku 2002. Ocenenie udeľuje podnikateľským subjektom za dodržiavanie etických princípov v podnikaní v záujme rozšírenia okruhu dôveryhodných podnikateľov. „Veľká cena SOPK je príležitosťou ukázať širokej podnikateľskej i laickej verejnosti, že podnikať na Slovensku sa dá slušne a korektne, že etika je samozrejmou súčasťou podnikateľského života,“ podotkol predseda SOPK Peter Mihók a dodal, že spoločnosti musia byť etickým a čestným partnerom pre svojich obchodných partnerov, zákazníkov, zamestnancov, orgány štátnej správy i širokú verejnosť, ale napokon aj vzorom pre svojich konkurentov.

Za rok 2015 sa takouto spoločnosťou stal práve SPP. „Toto ocenenie našej činnosti nás teší o to viac, že tento rok si pripomíname 160 rokov plynárenstva na Slovensku. SPP na túto tradíciu spoľahlivej a ekologickej energie priamo nadväzuje, a preto je toto ocenenie pre nás zároveň záväzkom. Byť najvýznamnejším dodávateľom plynu a elektriny totiž so sebou nesie aj pocit zodpovednosti a znamená aj dodržiavanie etických princípov, či férového prístupu,“ vyhlásila pri preberaní ocenenia Ivana Zelizňáková, členka predstavenstva SPP.

SPP sa ako energetický líder a kľúčový dodávateľ plynu na Slovensku pýši celkovým podielom na trhu viac ako 58 %, pričom elektrickú energiu dodáva na takmer 120-tisíc odberných miest po celom Slovensku. Filozofiou SPP je byť nielen najlepším a najväčším, ale aj férovým partnerom – zákazníkov, dodávateľov a aj zamestnancov. SPP preto striktne dodržiava etické princípy, ktorých súčasťou je napríklad otvorená a transparentná komunikácia, žiadne „chytáky“ či skryté sankcie v obchodných podmienkach a korektné zmluvné vzťahy. Férovú cestu si razí aj voči svojej konkurencii, stráni sa akýchkoľvek nekalých praktík či zavádzajúcej reklamy. Štandardom v SPP je osobná starostlivosť a dostupnosť po celom Slovensku, čo sa pozitívne odzrkadľuje aj v pravidelných prieskumoch spokojnosti zákazníkov. Dôkazom je, že SPP dôveruje 1,3 milióna zákazníkov po celom Slovensku.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) je najväčším dodávateľom energií na Slovensku, ktorý v oblasti dodávky plynu priamo nadväzuje na takmer 160-ročnú tradíciu slovenského plynárenstva a od roku 2012 úspešne pôsobí aj na trhu dodávky elektriny. SPP zabezpečuje spoľahlivé, bezpečné a konkurencieschopné dodávky plynu i elektriny a s nimi spojené služby. Spoločnosť dodáva elektrinu už viac ako stotisíc zákazníkom. Od roku 2014 je vlastníkom 100 % akcií spoločnosti Slovenská republika, ktorá svoje akcionárske práva vykonáva prostredníctvom Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Mihók